Weekendje weg Lissabon

Wild stappen of heerlijk slapen in Lissabon?22 september 2017

Samen met een friend forever stap ik morgenochtend vroeg in het vliegtuig voor een weekendje weg. Bestemming: Lissabon. De mannen en de kids allemaal thuislatend. Wat heb ik er enorm veel zin in! Een paar dagen alleen maar relaxen, bijpraten, zonnetje op het gezicht, wijntje in de hand, mensen kijken, stad bewonderen & heerlijk eten.

I need some ‘weekendje weg’

Al weken appen we elkaar wanneer het huis ontploft is, de kinderen in de haren hangen, er weer niet door manlief opgeruimd is, hoeveel behoefte we hebben aan ons weekendje weg. Even niet moederen, niet in die constante staat van paraatheid verkeren. Of het huis nu wel of niet afgebroken wordt, I don’t care, ik kan er op afstand toch niks aan doen.

Dagdromend over slaap

Een extra reden om zeer verheugd te zijn op dit weekend; slapen! De laatste maand gaan de nachten waardeloos. In een goede nacht worden we slechts vier keer gewekt, in een slechte nacht slapen we maximaal drie uur. Het dametje heeft last van nachtmerries, is bang voor het donker, heeft dorst, wil bij ons in bed, nog een knuffel en een kus, is niet meer moe (3 uur ’s nachts), heeft een snotneus, enz. Er is ALTIJD wel een reden om ons te roepen. Dus met het weekendje weg in het vooruitzicht en daarmee twee hele nachten rust, kan ik niet anders dan glimlachen en wegdromen.

Friend Forever is een feestbeest

Opeens schrik ik wakker uit deze dagdroom. Misschien heeft de friend forever wel hele wilde plannen! Nachtenlang in bars en discotheken chillen, underground afteren, kotsend over straat en katerig weer wakker worden. Dat zou bijzonder zijn, we zijn namelijk een beetje uit hetzelfde hout gesneden, maar toch, je weet het nooit. Je zal net zien dat ze in Nederland de laatste jaren geen club meer van binnen heeft gezien en dan nu opeens denkt ‘Als we in Lissabon zijn, wil ik er ook alles uit halen wat erin zit’. Oh no! Dat zou verschrikkelijk zijn en mijn plan compleet omver schoppen. Stappen vind ik enorm gezellig en ik doe het te weinig, dus ik zou er veel plezier aan beleven in een stad als Lissabon, maar die basisbehoefte van slaap…..Ik stond laatst te draaien en te tollen boven een kinderbedje door de uitputting, dus een klein beetje meer slaap dan ik nu krijg is toch wel zeer wenselijk.

Voorzichtig peilen

Enigszins grappig bedoeld, maar met een ernstige ondertoon, stuur ik een berichtje naar de friend forever;

J: Het spijt me heel zeer, maar ik denk dat je alle nachtclubs van je lijstje moet halen voor Lissabon.

FF: Hahahahahahahahahahahahahahaha, denk je echt dat ik dat van plan was?

J: Nee tuurlijk niet, maar ergens zat er een diepe angst in mij dat je misschien gek geworden bent.

FF: Nogmaals, hahahahahahahahaahahahaha! Ik ben al blij als ik om 22.30 nog wakker ben om de jongste een fles te geven. Dan ben ik al heel trots op mezelf.

Wat een opluchting…Zo fijn, die moeders onder elkaar die een wild weekendje samen weggaan. Er komt heus wel weer een tijd dat ik me vol plezier ga voorbereiden op een avondje stappen. Die tijd komt nog wel….echt waar….kan niet wachten….slaap…..zzzzzz

 

Geen reacties

Geef een reactie