Een pakketje vol herinneringen + 10Pics actie!23 februari 2021

Vol verwachting klopte mijn hart toen ik eigenaresse Inge van @10Pics via Insta Stories de fotojaarboeken zag inpakken. Een fotoboek uit handen geven is toch iets heel persoonlijks en aangezien ik nogal kritisch en perfectionistisch ben met dit soort dingen, kon het eigenlijk alleen maar tegenvallen.

Maar dat bleek anders…

Zoveel tijd en moeite

Het grappige is; doordat het gemak zo enorm groot is, is het helemaal niet erg dat het niet in dezelfde stijl is met mijn andere fotoboeken (daaaaaag perfectionisme!). Ik ben allang vreselijk blij dat het boek er überhaupt is. Anders – en dat weet ik echt 100 % zeker – zou ik later nooit meer de moeite hebben genomen om een jaarboek van 2020 te maken. Veel te veel gedoe, tijd, moeite en energie.

Preview

Daarnaast zeg ik wel dat het niet 100% mijn stijl is, maar dat had het wel bijna kunnen zijn. Na 6 maanden heb ik namelijk een preview gekregen en kon ik aanpassingen qua foto’s en/of kleurgebruik doorgeven. Niet gedaan, want het zag er al hartstikke leuk uit.

Kind kan de was doen

Iedere maand 10 foto’s – eventueel met een klein tekstje – appen, een moeite van niks. Je stuurt wat foto’s terwijl je naast iemand in de auto zit, terwijl je aan het wachten bent bij de tandarts/huisarts/kassa/schoolplein, you name it. Et voilà! Na 1 jaar heb je gewoon een compleet fotoboek. Kind kan de was doen.

Dit scheelt 80 uur aan frustratie

Ik ben zo enthousiast dat ik ook voor 2021 een jaarboek door 10Pics laat maken. En eigenlijk zit ik er stiekem ook over na te denken om dit gelijk maar voor beide kinderen te laten doen. Niet overdreven, het maken van een kinderfotoboek kost mij gemiddeld zo’n 80 uur aan frustratie. PER BOEK:

 • Foto’s van iPhone naar computer (wat een crime!)
 • Foto’s sorteren per kind
 • Foto’s sorteren per maand (wordt namelijk ‘vergeten’ als je de foto’s overzet naar de computer)
 • Foto’s selecteren
 • Oh grrrr – foto’s van telefoon Roderik ook overzetten – lukt niet want zijn werktelefoon wil niet met mijn computer communiceren, dan eerst maar naar mij appen/mailen.
 • Weer sorteren
 • Foto’s inladen in foto applicatie
 • In agenda/notitieblok terughalen wat/wanneer/waarom was/welke uitspraak. Weet ik natuurlijk niet meer omdat ik het niet maandelijks bijhoud
 • Weer foto’s selecteren (zijn er standaard te veel)
 • Uitlijnen
 • Teksten schrijven
 • Alles checken
 • Roderik die van mij alles moet checken

Om te huilen zo droevig word ik ervan! Is 10Pics dan de oplossing voor al mijn fotoboekenstress??? In ieder geval wel voor het jaarboek 2021.

Leuke actie!

Ben jij, net als ik, obsessed door fotoboeken en de tijd die het kost? Ik mag iedereen een leuke kortingsactie geven! Kies ook voor het jaarabonnement en krijg 1 maand gratis t.w.v. €12,49! Voeg bij de kortingscode  YourPresent! in en start direct.

10Pics abonnement

 

Geef een reactie