Tickets in the pocket!09 september 2018

EINDELIJK! Na slechts negen maanden twijfelen, zijn de tickets geboekt! De reis was een paar maanden geleden ook al zo goed als rond. We wilden in Thailand beginnen en dan langzaam rondreizend in Maleisië eindigen. Tickets werden in optie gezet, route uitgestippeld, optie tickets liet ik verlopen, in gedachten weer een rondje om de wereld gemaakt, opnieuw dezelfde tickets in optie gezet en drie dagen later; weer laten verlopen…

Geen reiskriebel

Er klopte iets niet aan deze reis. De welbekende reiskriebel ontbrak. En ik wist precies waardoor dat kwam. Het voelde niet als een avontuurlijke reis, meer als een soort langgerekte vakantie. Ik miste een Australië element. Maar ja, wat waren de opties? Australië stond niet op Roderiks lijst omdat we daar al zijn geweest. Drie maanden Nieuw-Zeeland véél te duur, Canada en Amerika verkeerde seizoen, Midden-Amerika prachtig, maar drie maanden te lang, Zuid-Afrika zou ongeruste familieleden opleveren en een rondreis Europa doen we wel als we bejaard zijn en wat dichter bij huis willen reizen.

Ik razend enthousiast, nu Roderik nog

Kortom, wat een dilemma én luxeprobleem. En opeens had ik het. Een perfecte combinatie van een goedkoop en een duur land. Nu moest ik alleen Roderik nog op de hoogte brengen…. Hij was iedereen al aan het vertellen over onze reis door Thailand en Maleisië. En dan nu deze switch. Iets totaal anders. Had ik hem eigenlijk al verteld dat ik de optie Bangkok-Kuala Lumpur weer had laten verlopen?

Tromgeroffel

Dus na een enorme inleiding (niet alleen in deze blog, haha), met al mijn beweegredenen waarom we toch niet voor de Thailand/Maleisië optie moesten gaan, hield ik mijn adem in toen hij moest reageren. En hij zei; “Ik snap je punt helemaal, laten we dit gaan doen!” Dus, lieve lezers, wij vliegen naar……Bangkok, blijven daar drie nachten om bij te komen en vliegen dan door naar….(tromgeroffel)…..Nieuw-Zeeland!! Hier gaan we zes weken van dit prachtige land genieten en vervolgens vliegen we terug naar Thailand om daar ook nog eens zes weken rond te reizen. Man, man, man, wat hebben we er een zin in!!

Goedkoop én duur

Nieuw-Zeeland heb ik in andere blogs direct afgeschreven omdat het een ontzettend duur land is en we geen ontzettend groot budget hebben. Maar in combinatie met het goedkopere Thailand heb ik al het geloof dat we het qua budget best moeten redden…met wat creatieve ideeën….couchsurfing? ; )

Heb jij leuke tips voor Nieuw-Zeeland? Let me know!

Geen reacties

Geef een reactie