Operatie na de sporen van een zwangerschap03 april 2018

Al eerder schreef ik over hoe trots ik op mijn lichaam ben na twee zwangerschappen. Dit ondanks de sporen die ze hebben achtergelaten. Striae, een minder strak buikvelletje, borsten die er wat minder florissant bij staan (hangen beter gezegd) en een navelbreuk. Tja, niet mooi, maar hoort er een beetje bij toch? Is dat niet iets wat je gewoon hoort te accepteren na een zwangerschap? Dat je lichaam er over het algemeen niet veel mooier uitkomt? Vroeger dacht ik dat ik het verschrikkelijk zou vinden, maar misschien door het ouder worden accepteer je meer en weet je wat echt belangrijk is. Uiterlijk vertoon hoort daar steeds minder bij.

Miss Universe

Daarnaast mocht ik met twee gezonde kinderen niet zeuren over die sporen, vond ik. Dan kunnen mensen maar zien dat ik een moeder ben. Lekker boeiend. Dus vol enthousiasme bestelde ik de een na de andere bikini. En die werden ook allemaal stuk voor stuk weer teruggestuurd, niks stond echt gezellig. Toch best sneu, dat die topjes wat minder mooi staan zonder echte vulling. Een vergroting? Wellicht in de toekomst, maar nu nog niet. Die navelbreuk gooide toch ook wat roet in het eten. Miss Universe kon ik nu wel vergeten….daarvoor natuurlijk niet ; ) Na het passen van 23 bikini’s, werd het een badpak, wellicht toch omdat ik onbewust die breuk wilde verhullen?

Volledige narcose

Toen de breuk na een paar maanden steeds vaker pijnlijk werd, was de stap naar de huisarts snel gezet. Het bleken twee breuken te zijn (welja, we zijn toch bezig); een buikwandbreuk en een navelbreuk. Uit alleen cosmetisch oogpunt had ik het waarschijnlijk nooit gedaan, van een litteken knappen over het algemeen weinig mensen op, maar nu ik er ook last van begon te krijgen, was dat het laatste zetje. Ook kan zo’n breuk in de toekomst groter worden en daar zat ik natuurlijk helemaal niet op te wachten. Afgelopen donderdag ben ik daarom onder volledige narcose geopereerd. En sindsdien schuifel ik als een krom oud vrouwtje door het huis.

Trots als een pauw

En weet je wat ik de komende maand ga doen? Ik ga weer 23 bikini’s bestellen, ik geef het gewoon nog een kans. Dat badpak zal ook leuk staan, maar ik heb besloten om net zo trots in een bikini te stappen. Met nog een spoor/litteken van een zwangerschap op dit lichaam. Lekker boeien. I will rock that bikini!

Ps. Hoe toevallig is het dat het magazine LINDA. nu in het thema staat van het ziekenhuis en zelfs het onderwerp ‘Lijf na de bevalling’ erin staat?!

 

1Reactie
  • Josje
    Geplaatst op 06:55h, 04 april Beantwoorden

    Mooi Janneke. Komt helemaal goed met jou!

Geef een reactie