Mijn onmisbare accessoire bij elke outfit; de zakdoek!09 oktober 2016

Als ik aan mensen zou vragen om mij uit te tekenen, dan krijg je gegarandeerd een poppetje met een zakdoek als resultaat. Een zakdoek in mijn hand, tegen mijn neus, in mijn zakken, in de luiertas, enz. Mijn handtassen zijn vooral zo groot om alle pakjes zakdoeken in te vervoeren. Al zolang ik me kan herinneren ben ik verkouden. Iedere dag. Altijd.

Morfine is echt heel fijn

Vijf jaar geleden was ik er klaar mee en ging ik ervoor naar mijn huisarts, die me medicijnen voorschreef. Hielp niet. Ik werd doorverwezen naar het ziekenhuis, die me ook medicijnen voorschreef en een paar allergie testen deed. Kwam niks uit. En verkouden bleef ik. Er kwam een operatie aan te pas in de hoop dat het beter zou worden. Buiten het feit dat ik erachter ben gekomen dat morfine echt een heel fijn product is, heeft de operatie me niks verder gebracht.

Zakdoekjes tijdens snorkelen

En zo bleef ik al die jaren nog verkouden. Zo erg zelfs dat ik tijdens onze reis door Australiƫ af en toe twijfelde aan het doen van een excursie, want waar moest ik mijn zakdoeken laten tijdens het snorkelen? Dit was de letterlijke (snot) druppel. Ik was er he-le-maal klaar mee, actie moest nu direct ondernomen worden. Ik wil geen medicijnen of operaties meer, ik wil de OORZAAK!

Medicijnen vs. voeding

Een vriendin (hormoonfactor trainer) wees me op een orthomoleculair arts. Een arts die zich volledig op voeding richt. Veel vage klachten (maag- en darmklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, verkoudheid, enz.) komen namelijk bij voeding vandaan. Kijk, daar had ik zeker oren naar! Na vele bezoekjes aan de medische wereld, waar niet naar de oorzaak wordt gekeken, maar je klakkeloos met medicijnen wordt volgestopt, begin ik mijn geloof hierin een beetje te verliezen.

Too good to be true

Zo gezegd, zo gedaan. Een paar weken geleden ben ik naar deze arts geweest en de onderzoeken lopen. Behoorlijk kostbaar (alles particulier betalen), maar ik hoop zo dat dit het waard is. Zou het zo kunnen zijn dat ik misschien over een half jaar helemaal niet meer verkouden ben? Lijkt too good to be true. Of dat er uitkomt dat mijn grootste zondes opeens niet meer mogen? Ik las namelijk iets over een histamine intolerantie, wat onder andere door wijn kan komen. Dat zou een nachtmerrie zijn! Dan maar liever altijd verkouden ; )

Keep you posted!

 

Onderstaande foto is een mooi voorbeeld van hoe ik mijn dagelijkse accessoire combineer met vrijetijdskleding;

Altijd verkouden

Geen reacties

Geef een reactie