Een échte website30 december 2015

Lang, lang geleden toen bloggen nog een redelijk onbekend begrip was, dacht ik al regelmatig na over het schrijven van stukjes. Iedere keer als ik een aantal maanden op reis was, stuurde ik de achterblijvers trouw meerdere keren per week een update van mijn tijdelijke leventje in Zuid-Afrika, Barcelona of Vietnam. Het schrijven vond ik ontzettend leuk en volgens mij werden de verhalen met veel enthousiasme ontvangen. Mensen vonden het zelfs jammer zodra ik weer in het vliegtuig terug naar Nederland zat (dit kan je dubbelzinnig opvatten), want dan werden ze niet meer op de hoogte gehouden van mijn avonturen. En omgekeerd vond ik het jammer dat er nu geen reden meer was om te schrijven.

Van uitstel komt afstel

Bloggen was toen -dus lang lang geleden- nog niet zo hot en ik had geen idee waar ik moest beginnen. Er waren eenvoudige sites om zelf een website te maken, maar zo eenvoudig vond ik ze niet en telkens weer liep ik tegen dezelfde technische problemen aan. Frustratie op frustratie. Het bloggen werd uitgesteld, van de baan geschoven, bestempeld als niet haalbaar. Voor 11 jaar lang….

De uiterst comfortabele comfortzone

Maarrrr, het bleef knagen. Tot een paar maanden geleden. Roderik was Happy Dandy begonnen en niet bang om op zijn bek te gaan. En ik bleef maar twijfelen. Wel, niet, wel, niet, moeilijk, veel beren op de weg, ik ben wél bang om op mijn bek te gaan en die comfortzone bevalt me eigenlijk wel prima. Maar ik vind het wel heel leuk om te schrijven. Dus ik ben begonnen met blogs schrijven voor een andere site en ook daar waren de reacties erg leuk! Er was geen weg meer terug, ik moet ook aan een blog. En hier is ie dan. Mijn eigen website…

Kijk rond, lees hier en daar wat en ik hoor graag wat je ervan vindt. Ondertussen herhaal ik de mantra ‘Life begins at the end of your comfort zone’…

<slik>

Comfort zone

 

3 Reacties
 • Caroline Seignette
  Geplaatst op 20:21h, 30 december Beantwoorden

  Wat een leuk stuk lieve Jan en nog veel toffer dat je je avonturen en schrijfkunsten met ons deelt! Ik kan me de levendige verslagen van je Barcelona experience nog goed herinneren en als dat het voorproefje was kunnen we nog veel leuks van je verwachten! Ik ga je in ieder geval aan mijn Bloglovin lijst toevoegen.:)
  Liefs Caroline

  • Janneke
   Geplaatst op 13:21h, 02 januari Beantwoorden

   Wat een leuk en lief bericht Caro! Dankjewel! Ik ben nog een beetje aan het stoeien met Bloglovin’ maar dat komt vast goed 😉

 • Caroline
  Geplaatst op 20:56h, 10 januari Beantwoorden

  Daar twijfel ik niet aan! x

Geef een reactie