Bij ‘Dubbeltje op zijn kant’?20 mei 2015

Zoals ik in de blog ‘Baan op de toch, vriendlief wordt huisman?’ al schreef is vriendlief niet zeker van een baan bij zijn huidige werkgever vanwege een reorganisatie. Eind mei weten we definitief of hij wel of niet kan blijven. Als hij kan blijven dan is dat uiteraard ontzettend fijn. Hij heeft het er erg naar zijn zin, er zijn volop doorgroeimogelijkheden en er zijn nog genoeg uitdagingen. En niet onbelangrijk; hij heeft toestemming gekregen om 2 maanden door Australië te gaan reizen!

Bij Dubbeltje op zijn kant?

Maar wat als hij niet kan blijven? Ik maak me gelukkig niet zo snel zorgen, maar ik weet niet of Plan Australië dan nog verstandig is. We hebben 2 huizen waarvan er 1 in de verkoop staat en een klein kindje. Ondanks dat hij met een goede regeling weg zou gaan, weet ik niet of het handig is om zo’n bak met geld uit te geven aan 2 maanden reizen door Australië als er zoveel onzekerheid ligt in de toekomt. Kunnen we dan niet beter wat zuiniger aan doen?

Ik zie ons al zitten bij ‘Dubbeltje op zijn kant’. John Williams:

“Ok, mensen. Jullie besloten om tijdens de crisis een nieuw huis te kopen zonder dat het oude huis verkocht was?” “Ja!” “En toen raakte meneer zijn baan kwijt?” “Ja!” “Maar jullie besloten toen toch, terwijl hij werkloos was, om 2 maanden door Australië te gaan reizen?” “Ja!”

En wat gaat hij tijdens eventuele sollicitatiegesprekken zeggen? “Ik ben zeer gemotiveerd om voor jullie te komen werken, maar ik ga er nog wel even 2 maanden tussenuit?”

Prullenbak vs. Koelkast

Kortom, genoeg om goed over na te denken. De voorpret van de reis door Australië wordt nu wel een klein beetje verstoord door het nieuws dat we eind mei krijgen. Ik verdiep me nu ook maar even niet in de reisgidsen en websites, omdat de teleurstelling dan alleen maar groter wordt als het niet door kan gaan. Dat wil overigens niet zeggen dat het plan bij werkloosheid in de prullenbak wordt gegooid. Slechts in de koelkast. Of vriezer….

 

Geen reacties

Geef een reactie