De keus is gemaakt; Hallo Nieuw Zeeland21 juli 2015

In eerste instantie was het plan om 2 maanden door Australië te reizen, maar toen ik dat vol enthousiasme aan mensen vertelde, raadde iedereen mij aan (geen uitzonderingen!) om naar Nieuw Zeeland te gaan. Toen begon het twijfelen…

De mening van anderen in de wind slaan?

Als alle ervaringsdeskundigen zeggen dat Nieuw Zeeland makkelijker en mooier is om doorheen te reizen, moet ik mijn item op de bucketlist dan maar veranderen? Voelt ook gek. Al jaren droom ik van een rondreis met een camper door Australië en dan heb ik nu de kans en dan wordt het Nieuw Zeeland? Moet ik mijn eigenwijsheid maar laten varen en de mening van anderen opvolgen? Gaat eigenlijk een beetje tegen mijn natuur in…

Ik heb ook nog lang gedacht om deze 2 landen te combineren (zie blog Australië vs Nieuw-Zeeland) , maar alleen al van dat idee kreeg ik een gehaast gevoel. Dus we moesten een keuze maken.

Australië gevaarlijker voor een dreumes?

Een rondreis door Australië had uiteindelijk in mijn ogen iets meer nadelen met een klein kind dan Nieuw Zeeland. Mijn allergrootste angst; er zijn ontzettend veel giftige spinnen, slangen, schorpioenen, vissen enz. En vertel een klein kindje van bijna 2 maar dat ze niet aan al die kleurige en beweeglijke ‘speeltjes’ mag zitten. Daarnaast ben ik er ook niet echt fan van om met angst mijn schoenen uit te kloppen en eerst onder de wc bril te kijken voordat je gaat zitten…

Daarnaast die enorme reisafstanden. Iedereen probeerde me dit ook wijs te maken, maar ik dacht eigenlijk dat ze zich een beetje aanstelden. Totdat ik me ging inlezen. Ai! Als je de hele oostkant wil zien, dan rij je soms dagen en dagen achter elkaar. Niet ideaal met een klein kindje dat liever rondrent dan zit.

Een relaxte rondreis is het doel

Vriendlief maakte de uiteindelijke beslissing. Als iedereen zegt dat 2 maanden Australië nog steeds te weinig is, waarom doen we dat dan niet in de toekomst voor een langere periode? 3 maanden of langer? Nieuw Zeeland is in 2 maanden heel goed te doen en hoeven we niet iedere dag uren te rijden om zoveel mogelijk te zien. Daar had hij een goed punt. We moeten ook niet vergeten dat we een klein kind mee hebben. En dat we eigenlijk maar 4 uurtjes per dag willen rijden vanwege haar.

Dus na maanden twijfelen, inlezen, ervaringen aanhoren en nog meer twijfelen is de beslissing gemaakt; wij gaan naar Nieuw Zeeland.

 

De voorbereiding kan beginnen

Nu de keus is gemaakt, kan eindelijk het leuke gedeelte van de reis gaan plaatsvinden; de voorbereiding. Waar gaan we heen? Wat willen we zien? Wat willen we doen? Wat kunnen we doen met mini-me die tegen die tijd bijna 2 jaar is? En wil ik de reis helemaal zelf samenstellen of zal ik veel aan een reisorganisatie overlaten? De touwtjes uit handen geven? Again; dat gaat weer een beetje tegen mijn natuur in, maar is wel wat relaxter misschien?

Nog 6 maanden te gaan…..Wat is dit spannend

 

Geen reacties

Geef een reactie