Het verhaal over de bolderkar die ik wilde vernielen19 augustus 2018

Zoals jullie misschien tussen de regels door kunnen lezen is mijn lieftallige vriendin iets avontuurlijker ingesteld dan ik. Zo heeft Janneke onlangs Airbnb helemaal ontdekt. Met zeer kort overleg, wat ik me ook nog eens slecht kan herinneren, heeft ze ons huis erop gezet. Wat ze me even vergeten was te vertellen, was dat ze ons huis ook ter beschikking had gesteld terwijl wij nog niet eens op vakantie zouden zijn!

En uiteraard werd het geboekt. Nog voordat wij een alternatieve locatie hadden om door te brengen. Gelukkig had ze daar dé oplossing voor; we zouden, leuk (?), die nachten in een tent op Camping Bakkum verblijven. Ze zag het helemaal voor zich, vandaaruit kon iedereen gewoon naar werk toe, de oppas kwam naar de tent, kindjes blij, wij blij, toch? Bottom line: ik werd gewoon mijn huis uitgezet voor gasten.

Echter kwam er een kleine kink in de kabel, want Camping Bakkum had maar voor vier nachten beschikbaarheid en ons huis was voor zeven nachten geboekt. Toen zag ik ook wel iets van een vleugje stress in die bruine ogen van mijn lieftallige optimist. Maar ik moest me vooral niet druk gaan maken, ze ging het regelen. Dankzij een lieve vriendin konden we na Bakkum op het strand terecht. Slechts 40 minuten fietsen, met een afgeladen bolderkar vol spullen door de duinen, heuveltje op-heuveltje af. Echt heel leuk.

Ik had al het verstandige idee om niet samen met Janneke en de kids te gaan fietsen, dus die fietsten vooruit. Héél verstandig, want wat heb ik dit ‘leuke idee’ vervloekt. Hoe vaak ik die bolderkar wel niet met een rotvaart tegen een boom had willen gooien. Hadden we samen gefietst dan had ik Janneke denk ik gewoon omgeduwd en het ter plekke uitgemaakt.

Maar hier houdt het nog niet op. Na de nachten op het strand hadden we precies 16 uur (inclusief slapen) om ons verhuurde huis weer helemaal schoon te krijgen, alle was van het strandhuisje, eigen was én de was van de gasten erdoorheen te jassen omdat ik de volgende ochtend om 06.00 uur met de auto richting ons vakantieadres in Frankrijk zou rijden. Een dag later kwamen er alweer nieuwe Airbnb gasten, dus het huis moest er opnieuw spik en span uitzien. Was ook weer een leuk moment in onze relatie waar ik met warme gevoelens aan terug denk…

Toegegeven, je komt nog eens ergens met zo’n vriendin, maar de rek van mijn flexibiliteit is wel even bereikt. Voor nu: Ik kijk terug op een paar avontuurlijke weken, Janneke en ik zijn nog steeds bij elkaar….zucht. Op naar een volgend Airbnb avontuur?!

Geen reacties

Geef een reactie