Baan op de tocht, vriendlief huisman?15 april 2015

Na alle reorganisaties waar vriendlief ongeschonden uitkwam is het dan nu toch een keer zo ver gekomen; Vriendlief is deel van de huidige reorganisatie. Grote kans dat hij eind van de zomer niet meer op zijn werk hoeft te verschijnen.

Tja, en hoe reageer je daar dan op?

Schiet je in de stress? Denk je direct aan de financiële gevolgen? Ga je op elkaar zitten vitten door de eventuele onrust? Ja, we hebben 2 huizen, een kindje van bijna 1, een grote reis op de planning en veel dromen voor de toekomst. Maar word je gelukkiger door direct in een negatieve spiraal te springen? En belangrijker; helpt het je?

Van ons 2-en ben ik de optimist, mijn glas is altijd half vol en ik maak me niet zo snel zorgen. Vriendlief daarentegen kan de zaken soms wat zwaarder zien. Dus toen het nieuws van de reorganisatie kwam, had ik mijn positieve praatje en opbeurende woorden al voor hem klaar. Maar wat blijkt nu?

Kansen

Hij ziet deze reorganisatie als 1 grote kans! Hij heeft een loopbaancoach in de hand genomen, is zich volledig gaan storten op zijn motivaties en drijfveren in het leven en is goed aan het nadenken over zijn toekomst. Wat vind ik leuk? Waar ben ik goed in? Hoe zie ik mezelf over 5 jaar? Hoe zien anderen mij?

Vriendlief is volgens mij op dit moment de meest positieve werknemer van het hele kantoor. Is een mede-kandidaat van de reorganisatie pessimistisch, verwijtend of verdrietig? Dan komt vriendlief om de bocht en praat de ‘nu-nog-collega-maar-hoe-zit-dat-over-3-maanden?’-collega volledig uit de put.

Chapeau vriendlief! Heb je toch nog iets van me geleerd de afgelopen 4 jaar 😉

Geen reacties

Geef een reactie