Alcoholvrije week 2&3; een joker?!25 maart 2018

In maart zijn we niet alleen de challenge aangegaan om een maand lang niet te drinken, we pakten ook nog spontaan de Week zonder Vlees mee. Helaas hebben we 1 of 2 van deze uitdagingen niet tot een succes weten te volbrengen. We hebben gefaald. Was het de alcohol? Of de Week zonder Vlees? Of toch allebei? Er werd in ieder geval opeens gesproken over het inzetten van een joker. Een joker om toch een keer te kunnen zondigen…

Stom, zo’n challenge

Mijn moeilijkste punt van de afgelopen twee weken was een reünie die ik met leuke mensen had in een goed restaurant. Bijna al deze mensen houden van een borrel. Eigenlijk iedereen behalve mijn zusje die ook mee was. We lijken qua uiterlijk al niet echt op elkaar, maar doordat zij ook geen fan is van een wijntje of ander drankje weet ik bijna zeker dat we eens een DNA test moeten doen ;). Naast mijn zusje hadden echter ook andere mensen een drankrestrictie omdat ze met de auto waren gekomen. Dit maakte het voor mij dan wel weer wat makkelijker. Vol ‘passie’ begon ik aan het begin van de avond uit te leggen waarom ik een maand zonder alcohol probeerde te leven, maar ondertussen zag ik wat iedereen dacht; Je bent gewoon ontzettend oersaai. Opeens vond ik het zo stom om aan zo’n challenge mee te doen; als ik niet eens een wijntje kan drinken in een gezellige setting, dan is het leven gewoon minder leuk. Punt.

Een sociaal biertje

Roderik had voor zijn werk een beurs aan de andere kant van het land met een groepje collega’s. Er zat een overnachting bij, dus na de beurs hoefden mensen niet meer met de auto terug naar huis te rijden. De perfecte reden natuurlijk om een paar borrels te nemen. Al zijn collega’s houden er ook wel van, dus Roderik zou wel beresterk in zijn schoenen moeten staan. Ik hield mijn hart vast…

Heerlijk eten met wijn

Toen mijn avond vorderde met de reünisten, begon ik toch anders over het niet-drinken te denken. Ik vond het nog steeds stom, laat dat duidelijk zijn. Tuurlijk was een wijntje bij mijn heerlijke maaltijden enorm welkom geweest, maar ik heb het nog steeds erg naar mijn zin gehad. Het was gezellig, er werd veel gelachen en ik deed best lekker mee. Het enige punt waarop ik merkte dat ik duidelijk geen alcohol had gedronken was tegen het einde van de avond. Ik was zo wijs om het niet al te laat te maken omdat we de volgende dag de verjaardag van Benjamin gingen vieren. Als ik lekker aan de wijntjes had gezeten, dan was ik bij wijze van spreken ’s nachts een kroeg uitgeveegd. Best een positief punt dus!

De joker werd ingezet

Het moge duidelijk zijn; Roderik heeft zijn joker ingezet. De maand voor de alcoholvrije challenge, met de beurs in zicht, begon hij al over het inzetten van een joker. Tja, als je die inzet, dan is de beproeving in principe over toch? Dan kan je dus niet een hele maand zonder alcohol. De verleiding om iets te vieren met alcohol was te groot. Was het de groepsdruk? Het feit dat een drankje erbij ‘hoort’? Wat ik dan wel weer bewonderenswaardig vind, is dat hij de challenge daarna gewoon weer doorpakt. Ik zou denken; ik heb nu al gefaald, gooi de glazen wijn er maar weer in, volgend jaar weer een poging. Maar hij gaat gewoon weer verder waar hij gebleven was, zonder alcohol.

Beroerder dan ooit

Het is teleurstellend om te moeten vermelden, maar Roderik en ik voelen ons allebei beroerder dan ooit. Ik weet heus wel dat dit niet door het non-alcohol regime komt (of zijn we echt aan het afkicken?!), maar het was fijn geweest als we ons veel fitter en energieker hadden gevoeld. Dan weet je tenminste waar je het voor doet. We slapen slecht doordat de kinderen iedere nacht wakker worden, we hebben iets onder de leden waardoor we als een soort zombies door de dag gaan, dus er is werkelijk 0 resultaat. Ik zeg dan tegen Roderik; “Moet je nagaan als we nog steeds de wijntjes hadden gedronken, dan werden we ’s ochtends nog beroerder wakker.” Roderik wil het graag over de andere boeg gooien; “Door de alcohol doden we alle bacteriën en hadden we ons lang niet zo beroerd gevoeld.” Tja, wie heeft er gelijk?

Nog een week te gaan…..

 

Geen reacties

Geef een reactie