30-ers dilemma21 februari 2015

Deze week heb ik bij mezelf de diagnose ‘dertigersdilemma’ vastgesteld. De 30 nadert snel (eind mei), maar ik dompel mezelf nu alvast helemaal onder in dit dilemma. Een aantal jaar geleden (ik was ongeveer 27) had is ook al zoiets maar ik kon daar geen goede diagnose voor vinden (Quarter life crisis?). Toen waren de grote vragen;

Wereldreis? Kind? Carrière? Ik had al veel landen gezien, maar nog lang niet genoeg. Ik wilde altijd al jong moeder worden, dat ‘jong’ kon nu al weggehaald worden. Een grootste meeslepende carrière leek me ook leuk, maar had ik dan al niet eerder een aantal stapjes op die carrièreladder moeten maken?

It’s up to nature

Uiteindelijk liet ik de natuur de keuze maken; voorbehoedsmiddelen werden de prullenbak ingegooid, mijn best wel gezonde levensstijl werd nog iets gezonder en we zouden wel zien. Het kon direct raak zijn, het kon jaren duren, of het lukte misschien helemaal niet….

Binnen 2 maanden zwanger. Ok, dat ging heel vlot. Beslissing genomen; Een klein kindje kwam eraan! Dolgelukkig uiteraard met de zwangerschap, maar ook zeker omdat de natuur een ferme beslissing had gemaakt; De wereldreis werd hierbij voorlopig van het lijstje gehaald. Carrière en kindje bleven over. In mijn ogen prima te combineren; 4 dagen een leuke baan en daarnaast een relaxte, vrolijke moeder worden.

Best druk

Nu bijna 30 jaar en alweer 6 maanden aan het werk na mijn zwangerschapsverlof merk ik dat er hier en daar toch wat wrijving ontstaat. Had ik mijn huis en administratie eerst volledig onder controle, merk ik dat ik nu alle zeilen een beetje laat vieren. Het is niet altijd (eigenlijk nooit) meer helemaal opgeruimd en schoon bij mij thuis, zit ik te twijfelen of ik die intensieve studie moet doen, wil ik een serieus begin maken met bloggen, spieren kweken met sporten, maar waar is al die tijd gebleven? 4 dagen werken vind ik heerlijk, maar als er in de toekomst meer kindjes (mogen) komen, is het dan nog wel haalbaar om een relaxte en vrolijke moeder te blijven?

Nadenken over de toekomst

Ik ga mij de komende weken/maanden helemaal onderdompelen en verdiepen in mijn plan voor de toekomst. Waar voel ik mij goed bij en hoe kan ik dat bereiken? Hoe ik dit ga doen? Dat weet ik zelf ook nog niet precies, tips zijn meer dan welkom. Mijn to-do lijst tot nu toe:

  • Helweek inplannen. Weet niet of jullie hier al van gehoord hebben, maar Helweek is een complete hype van de Noorse mental trainer Erik Bertrand Larssen. Het idee is dat je volledig uit je comfort zone komt en daardoor tot nieuwe inspiratie komt. Ik ben van plan om dit voor mijn 30-ste verjaardag te doen.
  • 2 keer per week sporten. Ik volg al 1x, soms 2x per week yoga, maar ik heb nu met een bevriende personal trainer een soort afspraak gemaakt om vanaf begin april iedere zaterdagochtend 7.00 het duin in te gaan. Ik ben benieuwd of dit vaker dan 1 keer gaat gebeuren om eerlijk te zijn, pfffff!
  • Sapjes integreren in mijn voedingspatroon voor meer energie;
  • Definitieve keuze maken; wel of geen studie volgen. Deadline half maart;
  • Een vakantie inplannen om mijn leven eens goed van een afstandje te kunnen bekijken. Geen betere manier om dit te doen dan met een zonnetje op de huid en het geruis van de zee op de achtergrond, lijkt me.

I’ll keep you posted!

Geen reacties

Geef een reactie