Het paradijselijke Limnionas02 juni 2015

Hoe overleef je de dag dat je 30 wordt? Heel simpel; je gaat naar het paradijselijke Limnionas. Vanuit Vassilikos een uurtje rijden over heuvels, kronkelige weggetjes en verlaten landschappen. Zonder een tip zou een normaal denkend persoon allang omgedraaid zijn in de veronderstelling compleet verkeerd te rijden in dit stukje niemandsland.

Ansichtkaart-mooi

Eenmaal aangekomen op een verlaten parkeerplaats denk je nog steeds in de maling genomen te zijn. Totdat je over de rand naar beneden kijkt en een baai ziet met daarin het meest turkooizen water dat je ooit gezien hebt. Het is onwerkelijk mooi, ik lijk naar een ansichtkaart te kijken!

Op een klif aan de baai staat het sfeervolle Taverna Porto Limnionas met een groot terras. Op de plateaus die trapsgewijs naar beneden lopen staan ligbedden met tafeltjes en parasollen. Compleet ongeschikt voor een kind aangezien er geen hekjes bij staan, maar van alleen al de blik erop geniet ik enorm. Zonder kind erbij kan je hier makkelijk een hele dag doorbrengen.

Snorkelen in zwembadwater

Helemaal beneden in de baai ligt een ieniemienie strandje. Het is even een pittige afdaling met een kind, buggy en tassen, maar zeker de moeite waard. De buggy is overigens mee zodat mini-me hierin kan slapen, niet om lekker mee te kunnen wandelen op die 20m2 strand…We zijn gelukkig vroeg, dus we hebben plek genoeg voor onze handdoeken. Het water is kraakhelder, zelfs een zwembad kan hier jaloers op zijn. Ideaal dus om te snorkelen!

Rond het middaguur wordt het wat drukker en na de klim weer naar boven en een uitgebreide (heerlijke) verjaardagslunch en proostend op mijn 30e verjaardag vertrekken we weer. Dit plekje kan ik iedereen aanraden die naar Zakynthos gaat. Paradijselijk mooi!

Kindproof?

Het restaurantje is niet echt kindproof te noemen, tenzij de kinderen oud genoeg zijn om te begrijpen dat ze niet over het randje van de terrassen kunnen lopen. Geloof me, dat loopt niet goed af.

Het kleine strandje in de prachtige baai is prima voor baby’s en kinderen die nog niet zo’n grote leefwereld hebben. Oudere kinderen zouden zich hier wat sneller kunnen vervelen.

Must-do

Snorkelen en gamba’s eten!

Geen reacties

Geef een reactie