Wel of niet het geslacht weten?25 september 2016

Roderik en ik staan voor een dilemma. Een heel klein dilemma hoor, het is meer een dilemmaatje als dat in de Nederlandse taal zou bestaan. Ik wil het geslacht van ons tweede kindje namelijk dit keer niet weten en Roderik wel. Bij Olivia wisten we van tevoren dat we een meisje zouden krijgen. Het maakte mij toen niet zo heel veel uit of we het wel of niet te horen zouden krijgen, maar Roderik wilde het juist heel graag weten, dus ging ik daarin mee.

Laat iets een verrassing zijn

Bij een eerste zwangerschap is namelijk alles al nieuw, dus dat je je dan wel kan voorbereiden op de komst van een jongetje of meisje is best prettig. Verder heb je namelijk nog geen idee; Hoe het is om zwanger te zijn, hoe een bevalling gaat, hoe het is als je het kindje voor het eerst vasthoudt, enz. Maar nu weet ik dat allemaal wel, dus lijkt het mij leuk om íets nog niet te weten en aan de verrassing over te laten.

Die meid is toch al binnen

Een collegaatje van mij wilde het ook niet weten en ik vond het iedere keer weer zo leuk als iemand aan haar vroeg; “En? Weet je al wat het is?” en zij dan antwoordde; “Nee, we willen het niet weten.” Het heeft in mijn ogen iets romantisch, iets ouderwets, maar ook iets van ‘het maakt ons echt niks uit wat het is, als het maar gezond is’. Daarnaast heb ik mijn meid al binnen, dus of de tweede een jongetje of een meisje is, ik mag sowieso met barbies spelen en urenlang knutselen.

Het weten is makkelijker

Toegegeven, als je het geslacht van tevoren weet, dan is het makkelijker voorbereiden. Je weet of je juist op de jongens-of meidennamen moet focussen, je kan veel leukere kleding kopen dan al die unisex pakjes, het kinderkamertje kan gezelliger ingericht worden, enz. Daarnaast weet je ook hoe de gezinssamenstelling gaat worden, leuk om over te dagdromen. Krijgt Olivia een broertje of een zusje?

Zes meiden

Nu denken Roderik en ik allebei (en velen in onze omgeving) dat wij alleen maar meiden zullen krijgen. Al gaan we voor zes kinderen dan zullen het zes meiden worden. Maar toch, het zou zomaar ook een jongetje kunnen zijn! Ik ben inmiddels zestien weken zwanger, dus we kunnen ieder moment een pretecho inplannen…

Wat was jullie overweging om het juist wel of niet te weten? Wellicht dat het ons kan helpen!

 

2 Reacties
  • Caroline Seignette
    Geplaatst op 05:57h, 26 september Beantwoorden

    Wat spannend! Ik wilde het perse weten maar ook omdat ik het al wonderlijk genoeg vond dat er uberhaubt iets uit kwam.;) Daarnaast ben ik veel te nieuwsgierig om 9 maanden in onwetenheid door te brengen. Ik vond het gericht shoppen en de babykamer inrichten echt een plus. Ook werd het hele gebeuren daardoor voor mij minder abstract omdat je je het kleine mensje al voor je ziet, dagdroomt over de dingrn die je samen gaat doen tegen elkaar benoem hem al bij naam waardoor het in mijn beleving nog concreter werd.:) Ben benieuwd wat jullie besluiten! X

  • Janneke
    Geplaatst op 13:44h, 27 september Beantwoorden

    Ja, heel spannend! Er zitten eigenlijk meer voordelen aan het geslacht weten dan niet. Het is mezelf daarom ook moeilijk ‘verdedigen’, haha! Maar het lijkt me ook zo bijzonder om het een keer niet te weten…..Nouja, nog genoeg weken om daar een ei over te leggen : )

Geef een reactie