We krijgen er huilbuien van09 maart 2016

Als de regen al enkele dagen met bakken uit de lucht komt vallen, dan ben je niet blij. Als de grootste attracties binnen tien kilometer een 20.000 tellende schelpencollectie is en een pottenbakkerij (no kidding!) dan weet je; dit worden lange dagen. Hele lange dagen. Want wat ga je dan doen?

Een varende camper

Met 2,5 mens de hele dag in een camper zitten waar je je kont niet kunt keren, word je ook al niet blijer van. Maar van die stromende regen evenmin. Het regent namelijk niet een beetje; snelwegen worden vaarroutes en zelfs de locals zijn verrast door deze non-stop waterval. Allemaal leuk en aardig, maar hoe vullen we deze droevige dagen?

What are the options?

Zet je alle gêne opzij en ga je toch eens naar die wonderbaarlijke schelpen kijken? Een paar mooie potten bekijken, misschien zelfs maken, in the no.1 tourist attraction? Nee, laten we nog iets van onze waardigheid bewaren.

Wat doen de andere toeristen? Waar zijn die überhaupt? We zijn de enige tokkies op deze godverlaten camping. Is iedereen naar de zon gevlucht? Maar waar is die gloeiende bol dan? Binnen 500 km in ieder geval niet zien we in het weeroverzicht. Het is om depressief van te worden, we krijgen er huilbuien van. Misschien moeten we dat ook maar even doen. Keihard janken, je ziet het toch niet in die regen.

Omdat Olivia ook niet een hele dag opgesloten kan blijven zitten, zijn we toch maar naar de enige winkelstraat in de wijde omtrek gereden en hebben we als een stel droeftoeters zeiknat de regen getrotseerd. Resultaat; 1 pak water gekocht. Ook weer om te janken, er was namelijk geen fatsoenlijke winkel te vinden.

Toch een zonnetje

Gelukkig heeft Olivia nergens last van. Die springt in plassen, gaat liggen rollen in de modder, neemt hier en daar een hapje modder, vangt water met haar emmertje en heeft de grootste lol. Dat is gelukkig nog wel iets om heel blij van de worden. Toch een soort van plaatselijk zonnetje.

Morgen vertrekken we en gaan we verder richting het noorden. Helaas laat het mooie weer zich daar ook de komende dagen niet zien. Kan het erger? Jazeker, dan hoeven we alleen maar aan andere reizigers te denken die in een tent slapen. Dat zijn pas echt zeiknatte droeftoeters.

 

2 Reacties
  • Mieneke van Engelenburg
    Geplaatst op 13:05h, 09 maart Beantwoorden

    Oh no… Hopen dat het snel beter wordt!

  • Gert-Jan
    Geplaatst op 16:03h, 09 maart Beantwoorden

    Fijn om te horen dat jullie het zo naar het zin hebben!

Geef een reactie