Wat was onze reis een groot avontuur25 maart 2016

Over een paar uur vliegen we de lucht in en is ons avontuur in Australië over. Een groot avontuur van twee maanden. En wat waren deze maanden een beleving. Een beetje verdrietig om weg te moeten gaan, maar ook blij om wat we allemaal hebben gezien en meegemaakt.

Van de ellendige motels, ons rijdende huisje tot het waanzinnige resort van de afgelopen dagen. Van de enge spinnen, de dodelijke kwallen, gevaarlijke krokodillen tot het schattige baby-kangoeroetje en de prachtige schildpad die ik eindelijk in het wild zag tijdens het snorkelen. Van de hitte in The Red Centre (44 graden) tot de verschrikkelijke regenbuien die dagenlang aanhielden. Van de ruwe kust, de droge rode woestijn tot het klamme regenwoud en het indrukwekkende rif. Van het helderblauwe water waar we in gezwommen hebben tot de kleine eilandjes van de Whitsundays die we vanuit de lucht hebben bekeken. En zo kan ik nog wel uren doorgaan.

Ik heb van iedere minuut (ok, op die paar dagen regen na) genoten.

 

Maar nog het meest heb ik van de mensen om mij heen genoten. Van Roderik, die iedere comfort-zone uitgestapt is om mee naar Australië te gaan en dit zijn mooiste reis ooit vindt. En Olivia, die de hele wereld leuk vindt, altijd op avontuur uit is (lees; wegrennen) en zelfs een paar woordjes Engels spreekt. Die mij heeft geleerd om ook een beetje van de regen te genieten, want je kan er toch waanzinnig lekker vies in worden?

Met een klein traantje nemen we afscheid van Australia, niet alleen omdat de reis nu over is, maar ook een traantje van geluk dat wij deze reis hebben kunnen maken. Wat was het bijzonder en fantastisch! We hebben echt alles uit deze reis gehaald wat er in zat.

 

7 Reacties
 • Ramona
  Geplaatst op 19:37h, 25 maart Beantwoorden

  Lieve schatten, aan jullie prachtige en onvergetelijk mooie reis is nu helaas een einde gekomen! Wat heerlijk dat jullie zo hebben genoten, niemand pakt jullie dit meer af! Een prachtige herinnering voor altijd! Wij vinden het ook weer heerlijk om
  Jullie straks te zien en jullie jaloersmakende verhalen allemaal te horen. Hele goede terugvlucht en tot snel!!!

  Hele dikke xxx Ronald, Ramona, Miloutje & Bibi

 • Ben
  Geplaatst op 21:31h, 25 maart Beantwoorden

  Mooi eindverslag, goede reis en Ja Australie is echt een land waar je verliefd op wordt. Wij gaan lekker in Juli weer heen. Bedankt om jullie reis een beetje mee te kunnen beleven.

  Goede terugvlucht en tot snel maar weer.

  • Janneke
   Geplaatst op 19:39h, 28 maart Beantwoorden

   Wat een heerlijk vooruitzicht voor jullie! Waar gaan jullie precies heen?

 • Dammer
  Geplaatst op 09:41h, 26 maart Beantwoorden

  What an amazing experience!! Chapeau & welkom thuis! Tot over een maandje op de bruiloft bij Lien & Ric, Dikke kus

 • Ruitenberg
  Geplaatst op 10:32h, 26 maart Beantwoorden

  Roderik je hebt gedaan waar velen over praten en nooit doen. Tick the box en geniet ervan zelfs nu bijna over. Levenservaringen gaan nooit over en blijven bij je zoals je geliefden ! Cu mate
  Ewout

 • Florence
  Geplaatst op 22:33h, 26 november Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Wat súper leuk om allemaal te lezen! Heb je toevallig nog tips mbt route / campers oid? Ben namelijk ook aan het plannen met mijn gezin (3 & 1 jarige)
  Hoor het graag.

  Groetjes,
  Florence

  • Janneke
   Geplaatst op 06:33h, 21 januari Beantwoorden

   Hi Florence,

   Geen idee hoe het komt, maar ik zie nu dit bericht pas. Heeft het nog zin om wat tips te geven of zijn jullie nu al aan het genieten van dat prachtige land?

Geef een reactie