Playing Lake McKenzie Australia

Wat kost een rondreis door Australië?10 juli 2016

Dat onze rondreis door Australië niet goedkoop zou worden, dat hadden we wel al van tevoren bedacht. Maar hoeveel kost zo’n reis? Met alleen de vliegtickets en de huur van een camper ben je er natuurlijk nog lang niet. Het had mij veel geholpen als ik vooraf een beetje een indicatie had kunnen vinden op internet. Tuurlijk is iedere reis anders, maar een globale schatting was fijn geweest. Daarom heb ik besloten om de totale kosten van onze reis bij te houden en te delen. In de hoop dat ik andere gezinnen een beetje op (de Australische) weg kan helpen. Daarnaast heb ik van de ‘brutale’ nieuwsgierige mensen in mijn omgeving ook een paar keer de vraag gekregen wat de kosten nu precies waren. Dus hierbij; Wat heeft de rondreis door Australië ons gekost?

 

Wat kost een rondreis Australië

 

Het is een enorm bedrag, ik schrok er zelfs een beetje van. Dit bedrag hebben we niet in een paar maanden bij elkaar gespaard, daar zijn jaren overheen gegaan. We hebben er behoorlijk veel voor moeten laten. Het is dan belangrijk om te bedenken dat alles wat je vooraf niet kan doen, voor een grote droom is. Kopen andere mensen een nieuwe auto, gaan in het buitenland trouwen of laten een dakkapel plaatsen, wij besloten om te sparen en het uit te geven aan een waanzinnige rondreis. Ieder zo zijn keuzes.

Dure keuzes

De reis kan natuurlijk (veel) goedkoper, dit zijn slechts de kosten van onze reis. Als je goed zoekt naar aanbiedingen, de reis zelf organiseert, in hostels-goedkopere hotels/appartementen slaapt, slim inkopen doet, minder excursies doet, enz. zullen de kosten een stuk lager uitpakken. Ik heb daar vooraf geen tijd voor kunnen vinden en daarom hebben we het door een reisagent laten doen. Daarnaast hebben we bijna overal waar we waren de excursies gedaan die aangeboden werden, je weet namelijk niet of je ooit weer die kans krijgt. We hebben in goede hotels geslapen (op 1 of 2 na dan>kakkerlak, IEHHHH) en we besloten om ook voor Olivia een vliegticket te kopen. Ik zag het namelijk niet voor me om 24 uur met een energiek kind op schoot te zitten (onder de twee jaar mag dat). Dit zijn dure keuzes geweest en een volgende keer zou ik het hier en daar wel anders (lees; voordeliger) doen.

Onbetaalbaar in ervaringen

Gelukkig kunnen zowel Roderik als ik zeggen dat de reis iedere cent meer dan waard was. Dit was ‘a once in a lifetime experience’ die nooit meer van ons afgepakt kan worden. De reis was 1 grote droom en onbetaalbaar in ervaringen. Ik kan het iedereen aanraden om een paar maanden met het gezin weg te gaan. Hoeft niet de andere kant van de wereld te zijn, rondreizen door Europa is ook fantastisch en is/kan een stuk voordeliger. Gezinnen die Australië wel op hun bucketlist hebben staan, hoop ik hiermee een beetje geholpen te hebben. Maak een spaarplan, stippel een route uit, hang een kaart van Australië ergens in huis en ga ervoor!

 

Geen reacties

Geef een reactie