Alcoholvrije week 1; Vol goede moed06 maart 2018

De eerste alcoholvrije week zit er alweer op! Het ging eigenlijk vrij gemakkelijk en ik weet ook goed waardoor dat komt; we hebben om precies te zijn 0 sociale contacten rond borrel- en etenstijd gehad. Weinig verleidingen dus. Ik denk dat ik tijdens het plannen (of juist niet plannen) van afspraken onderbewust de agenda van maart behoorlijk leeg heb gelaten. Wellicht bang om onder sociale druk te breken?

Een terugval

Deze week heb ik 1 moment gehad dat ik een wijntje wel bijzonder op prijs had gesteld. We waren inmiddels al vier dagen alcoholvrij (dit klinkt echt megaverslaafd; AL vier dagen) en Roderik had heerlijk gekookt op maandagavond; een romige truffelrissotto met een zachtgekookt ei. Echt verrukkelijk, maar het zou me nog veeeeeeeel beter gesmaakt hebben als er een mooi wijntje naast had gestaan. Helaas, geen wijn voor ons maar een alcoholvrij biertje….tja….is toch anders.

Domino-effect

Toch merk ik nu wel al veranderingen. Niet zozeer lichamelijk, maar wel mentaal. Er lijkt een soort knop om zijn gegaan. De afgelopen week zijn we namelijk niet alleen gestart met een maand zonder alcohol, ook heeft Roderik zich ingeschreven bij een sportschool (ga ik dit weekend doen), doen we mee met de ‘Nationale week zonder vlees’ én beginnen we iedere dag met een smerig groentesapje (hier zie ik nog zeker verbetering in). We zijn opeens nog bewuster met onze gezondheid bezig en dat voelt ontzettend goed.

Al resultaat?

Qua slapen en energie heb ik nog geen effecten kunnen ontdekken door het langer achterwege laten van een wijntje. Wél stond ik dit weekend een stuk frisser op toen de kinderen om 6.15 uur wakker werden. Tuurlijk had ik langer willen blijven liggen, maar ik had geen duf hoofd. Normaal baal ik altijd als een stekker dat ze zo vroeg wakker worden in het weekend, maar nu was het meer van; Ok, we gaan er weer een mooie dag van maken. Dat komt echt enkel en alleen omdat ik die avond ervoor geen glas alcohol heb aangeraakt. De komende weken hoop ik lichamelijk wel wat meer effecten te ervaren zoals een stuk dieper slapen, frisser wakker worden en overdag energieker zijn.

Ons voorbeeld

Vrienden van ons zijn in januari gestopt, met het idee om half februari weer te beginnen. Het is inmiddels begin maart en ze hebben nog steeds geen druppel gedronken. Best knap en ik snap het eigenlijk wel. Als je al zo lang goed bezig bent, is het toch een beetje zonde om dat weer teniet te doen. Toch denk ik dat we hen niet in dit voorbeeld zullen/kunnen volgen. Roderik heeft op zondag 1 april namelijk al een duidelijke afspraak in de agenda gezet: ‘Uitgebreid koken en fantastische wijn drinken’. Hij is al aan het afstrepen op de kalender ; )

 

Geen reacties

Geef een reactie