Van wereldreizigers naar vaste campinggasten: What went wrong?!08 juli 2019

Waar is het fout gegaan? Van wereldreizigers naar vaste campinggasten op een plek nog geen 15 minuten rijden van huis? Hebben ze een tropische ziekte opgelopen? Zijn hun hersenen aangetast door de hitte? Gaan ze dan nu helemaal nooit meer verre reizen maken?

Vakantiegevoel gezocht

Wees gerust. Geen tropische ziekte, de hersenen hebben nooit op volle sterkte gewerkt en de wens voor verre reizen is zeker niet weg. Sterker nog, door het vele reizen en het ultieme vakantiegevoel zochten we naar een manier om dat fijne vrije gevoel ook thuis non-stop te kunnen ervaren. Maar hoe krijg je dat in godsnaam voor elkaar als het ritme van school, werk en het huishouden met veel kabaal op de deur staat te rammen?

Oorspronkelijke wens

Al jaren dachten Roderik en ik eraan om ergens in Nederland een klein vakantiehuisje te kopen. Om lekker in de weekenden en vakanties gebruik van te kunnen maken. Leuke plannen, maar ook hartstikke duur natuurlijk, totaal niet haalbaar op de korte termijn. Daarnaast was ik toch een beetje bang of we ons dan niet ‘verplicht’ zouden voelen om daar alle weekenden en vakanties door te brengen? Het kost veel geld, dan wil je toch het gevoel hebben dat je al die kosten er weer een beetje uithaalt.

Hakken uit, slippers aan

En toen kwamen we vorig jaar een beetje noodgedwongen op Camping Bakkum aan, na mijn spontane “We gaan ons huis op Airbnb verhuren, leuk hè?!” (Lees hier meer over dit avontuur, waar Roderik in eerste instantie niet echt om kon lachen). Na vier nachten op Bakkum, op nog geen 15 minuten rijden van huis, leek het idee van een stacaravan ons eigenlijk nog veel beter dan een huisje ergens op de Veluwe. Van zo’n stacaravan kunnen we 7 maanden per jaar non-stop gebruik maken, simpelweg omdat we om de hoek wonen.

Geen schuldgevoel

Het is de ideale combinatie; wél een vakantiehuisje, geen schuldgevoel als je eens niet heengaat omdat je er ook doordeweeks veel gebruik van maakt. De kindjes kunnen naar school, wij naar ons werk en we treffen elkaar aan het eind van de dag weer bij ons huisje op wielen, midden in de duinen. Dus weekendjes weg, op vakantie gaan en hopelijk weer eens een lange verre reis blijven gewoon op de agenda staan. Win-win-win.

Doel stacaravan: check!

De droom werd dus iets aangepast, het doel ‘stacaravan scoren’ werd opgeschreven en natuurlijk ook behaald. Inmiddels zijn we al bijna 3 maanden de trotse eigenaren van een soort tiny house om het maar eens zeer trendy te noemen. Ons plekje in de duinen, waar we al 25 nachten geslapen hebben. Geen tv, geen iPad, wel buitenspelen, vies worden, boeken lezen en spelletjes spelen. Inderdaad….het lijkt net non-stop vakantie : )

 

Geef een reactie