Van trailer trash naar jetset22 maart 2016

Bijna een maand geleden haalden we, met wat opstart uitdagingen, onze camper op om van Brisbane naar Cairns te reizen. Nu, na 3 weken, noemt Olivia de camper al ‘thuis’ en ook Roderik en ik hebben onze draai goed gevonden. Af en toe loop je nog tegen wat beperkingen aan (Roderik letterlijk, want ik laat de kastjes steeds open staan), maar we vinden het over het algemeen een heerlijke manier van vakantie vieren.

Kers op de reis

Toch is 4 weken in een camper ook een uitdaging. In 3 stappen ben je het hele ‘huis’ rond, je kan je kont niet keren, iedere rit moet alles strak achter slot en grendel anders valt alles overal uit, iedere avond moet de halve tent verbouwd worden om te kunnen slapen en de rug van Roderik begint na zoveel nachten op toch een beetje een primitief bed ietwat krakkemikkig te worden. Hij is natuurlijk ook de jongste niet meer ; ). Het verlangen naar een normaal bed waar je niet met een ladder in hoeft te klimmen werd steeds groter. Daarom besloten we om in Port Douglas ook nog twee nachten in een hotel te boeken. Als een soort kers op de taart…reis.

Receptionist versieren

Ik, als aanbiedseljager, begon mijn dagenlange zoektocht naar het meest perfecte hotel en dat werd gevonden. En hoe! Met een normaal hotel nam ik inmiddels geen genoegen meer na zoveel mooie foto’s gezien te hebben, dus het werd een resort. En of het nu door de mooie ogen van Roderik komt, de glimlach van Olivia of mijn charmante camping-verschijning in verwassen hemd en kapotte hotpants (een slons is er niks bij), we kregen bij het inchecken een upgrade naar een penthouse.

Groter dan ons huis

En niet zomaar een penthouse; met twee badkamers, twee grote slaapkamers, een dakterras van 120 m2 met jacuzzi en bbq, een balkon van 40m2 en een enorme woonkeuken, is het oppassen dat we niet verdwalen. Het is groter dan ons huis in Nederland. Ik-wil-hier-blijven-wonen. Nooit meer weg. Jullie begrijpen; de stap van trailer trash naar jetset bevalt ons op dit moment heel goed.

Ik voel me een beetje zoals de reclame van Tele2 maar dan omgekeerd;

Van een badkamer delen met de hele camping, naar ieder een eigen badkamer.

 

1Reactie
  • Ben
    Geplaatst op 14:19h, 22 maart Beantwoorden

    Geweldig….

Geef een reactie