Tja….Nieuw-Zeeland toch?16 augustus 2015

Ter voorbereiding op het gesprek met onze reisadviseur aanstaande dinsdag zijn vriendlief en ik ons aan het onderdompelen in alles wat er te lezen is over Nieuw-Zeeland. Zo ook gisteravond. Ik zat met mijn neus in de reisboeken en hij op de iPad allerlei reisverslagen te lezen. Het was stil in huis, we waren in volle concentratie op Nieuw Zeeland. Naarmate ik meer las, begon ik steeds meer te twijfelen. Het land ziet er prachtig uit, dat staat buiten kijf. Maar is 2 maanden niet erg lang voor alleen Nieuw-Zeeland?

Ontbrekende reiskriebel

Na een uurtje lezen, keken vriendlief en ik elkaar een beetje hetzelfde aan, ietwat vertwijfeld…het echte enthousiasme ontbrak wel een beetje. Geen glinstering in de ogen te vinden, terwijl we een waanzinnige reis aan het plannen zijn. Toch? Maar zo waanzinnig vind ik het op dit moment niet overkomen. Er mist een kriebel in mijn buik als ik het reisboek door lees. DE reiskriebel die ik normaal gesproken wel heb bij het voorbereiden van een reis.

Als een schaap?

Is dit wel echt onze reis die ik aan het plannen ben? Of vaar ik teveel mee op de meningen en ervaringen van anderen? Anderen die zeggen dat Nieuw-Zeeland het mooiste land is waar ze ooit zijn geweest. Anderen die zeggen dat we ons moeten focussen op dit land ‘van de witte wolk’. Dat Australië te immens is en 2 maanden te kort is om veel van dit land te zien…Moet ik net als de 40 miljoen schapen in Nieuw-Zeeland, maar gewoon volgen? De mening van anderen volgen?

Er klopt gewoon iets niet

’s Avonds in bed krijg ik de vertwijfeling over Nieuw-Zeeland maar niet uit mijn hoofd. We gaan zo ontzettend veel geld uitgeven aan deze reis, waarom zit er dan toch iets niet lekker onder mijn velletje? Misschien moeten we Nieuw-Zeeland dan maar combineren met Azië. 5 weken Nieuw-Zeeland en dan 3 weken Azië. Naar Maleisië of de Filipijnen bijvoorbeeld, wil ik ook altijd nog een keer heen. Twijfels, twijfels, twijfels.

Reisplan samenstellen met een pro

Aanstaande dinsdag zitten we met een reisadviseur van Tenzing (voorheen Kuoni). Hij komt ’s avonds langs, echt ideaal, om samen met ons de reis door Nieuw-Zeeland te plannen. Met ons drukke leven vind ik het teveel om alleen te doen, dus het voelt fijn om een ervaren iemand aan de tafel te hebben. Dan komt hij vast met een prachtig plan en ontstaat die reiskriebel vanzelf. Nieuw-Zeeland, here we come….toch?

Geen reacties

Geef een reactie