Tips nodig voor onze grote reis!27 oktober 2015

Over precies 4 maanden gaan we op reis. Een grote reis van 2 maanden door Australië. Om eerlijk te zijn, schrok ik een beetje toen ik me dit realiseerde. 4 maanden om nog alles te regelen. Aan de ene kant best veel tijd, maar aan de andere kant zullen de komende 4 maanden omvliegen met werk, kind, huishouden, feestdagen, enz .

De reis (vluchten, hotelovernachtingen en de camper) is inmiddels helemaal geboekt en geregeld. We hebben bewust voor een reisadviseur gekozen omdat we door de bomen het bos niet meer zagen. Hij heeft een prachtig programma voor ons gemaakt zonder dat we moeten haasten. De ‘laid back’-cultuur willen we namelijk wel ten volste meemaken.

Ok, de grote lijnen zijn dus al getekend en wat nu?

Ik ben altijd de wat makkelijke reiziger geweest onder het mom ‘Paspoort mee, geld mee en we zien wel’. Want wat is nu het ergste dat kan gebeuren? Maar met zo’n grote reis en zo’n klein meisje wil ik me dit keer wel goed voorbereiden. Niet dat ik later na een enorme blunder of een waardeloze ervaring van mensen te horen krijg; “Ja dûh, had je daar niet aan gedacht?!”

Er moet een plan komen 

Maar wat moet ik dan nog allemaal regelen? Is er eigenlijk nog veel om te regelen? Waar moet ik eigenlijk rekening mee houden als ik met een klein meisje zo’n reis ga maken? Er schieten zoveel; ‘Ohja’s, dat moet ik ook nog doen/kopen/halen/vragen’ door mijn hoofd dat ik er wat onrustig van word. Ik heb een plan nodig voor de komende maanden. Ik moet me gaan inlezen wat ik nodig heb. Een lijstje maken. Ik ben goed in lijstjes maken. Ja, een lijstje is een goed plan. Geeft overzicht, rust en het is een plan.

Tips, verhalen, ervaringen, lijstjes, blogs en website tips zijn van harte welkom!

Geen reacties

Geef een reactie