Sydney, hier wil ik wonen20 februari 2016

Nog nooit ben ik zo snel verliefd geworden op iets (of iemand) als op Sydney. Binnen twee uur was het voor mij duidelijk; hier kan ik prima wonen. Het klimaat is heerlijk, de vibe is goed, mensen zijn verschrikkelijk aardig (overal in Australië overigens), de stad is prachtig, overal is de zee, vele terrasjes, kindvriendelijk en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat hebben wij een fantastische dagen gehad. Ik wist direct dat ons verblijf hier veel te kort zou zijn. Slechts 2,5 dag, maar daar hebben we dan ook alles uitgehaald;

 • We hebben veel rond geslenterd en waren behoorlijk onder de indruk van de stad. Het is er allemaal zo netjes, schoon en goed onderhouden. De architectuur prachtig. Monumentale gebouwen worden op een mooie manier gecombineerd met moderne hoogbouw.
 • Zeker niet onbelangrijk; we hebben in Sydney ook eindelijk onze eerste kangoeroe gespot (in The Zoo).
 • We hebben bij een collega van Roderik gegeten die hier nu bijna een jaar zit en een fantastische tijd heeft (snap ik!).
 • Roderik is naar een echte barbershop gegaan om zijn baard te laten bijwerken. Nee, schoonfamilie thuis, niet te vroeg juichen, de baard zit er nog steeds.
 • We hebben met een vriendin uit het pittoreske Beverwijk gepicknickt in The Botanic Gardens.
 • Olivia heeft zich helemaal gek gespeeld in een soort water-/speelpark midden in het centrum. Ik vond het serieus eventjes jammer dat ik geen klein kind meer ben. Gelukkig had Olivia begeleiding nodig dus liep ik net zo blij door al het water te stampen.
 • And last but not least; We hadden het mooiste uitzicht ooit op The Opera House met zonsondergang terwijl we aan het genieten waren van biertjes en lekkere hapjes (en een Olivia die steeds richting de rotsen rende om zich in het water te storten, dus heb er niet een al te relaxed beeld bij, maar het was wel mooi!)

Veel dus gezien, maar we zijn hier nog zeker niet klaar. We komen nog eens terug (niet tijdens deze reis). Roderik heeft met een paar expat-collega’s van zijn werk een halve kroegentocht door Sydney gedaan. Tuurlijk met het vriendelijke doch dringende verzoek van mijn kant om vooral te gaan netwerken. En ik zal bij terugkomst mijn directeur gaan overtuigen van het feit dat het bedrijf dusdanig snel groeit, dat het van een essentieel belang is om een extra vestiging te openen. Juist, in Sydney.

We zijn vanochtend vertrokken uit deze wereldstad en ik voel toch echt een soort liefdesverdriet…

6 Reacties
 • Lisette
  Geplaatst op 08:06h, 21 februari Beantwoorden

  Sydney is ongelooflijk!! Fijn dat jullie zo lekker genieten! Kus van ons

 • Ramona
  Geplaatst op 08:32h, 21 februari Beantwoorden

  Wat gaaf!!! En wat goed om te horen dat jullie zo genieten. En niet zo raar praten, gewoon terug naar huis komen over een paar weken :p Geniet!!! Dikke xxx van ons 4

 • Annabelle
  Geplaatst op 09:40h, 21 februari Beantwoorden

  Ohhhhhhhh ik wil ook weer terug!!!! Zooooo fijn als ik jullie verhalen lees!!!! Geniet lieverds!!! Oh en ik kom ook wel gewoon die kant op hoor!!!! No worries!! 😉 dikke kussen!!!xxxxx

 • Helma vooren
  Geplaatst op 10:47h, 21 februari Beantwoorden

  At geweldig dat jullie zo genieten. Heerlijk.

 • Maiette vd Horst
  Geplaatst op 14:52h, 21 februari Beantwoorden

  Ik word helemaal enthousiast door jouw verhaal. Ik ga sparen!!!! 😉
  Wat een prachtige foto’s. Geniet nog maar lekker van al het moois da Australië te bieden heeft. Veel plezier!

 • Judith Röttjers
  Geplaatst op 09:19h, 23 februari Beantwoorden

  Kan ik alvast solliciteren bij je?

Geef een reactie