Roderik has gone mad29 mei 2016

Al jarenlang heb ik een bucketlist die ik punt voor punt afwerk. Alle dingen die ik ooit nog wil doen, staan hierop. Bijvoorbeeld Harley rijden met mijn vader (rijbewijs al in the pocket), een rondreis door Australië (check), bungeejumpen (check, hoogste ter wereld, thank you), moeder worden (check), een artikel gepubliceerd in een blad krijgen (working on it) en ga zo maar door. Mijn lijst blijft zich aanvullen en zo nu en dan kan ik wat doorstrepen. Al die doelen op een rijtje, heel overzichtelijk.

Max Verstappen en Obama

Ook aan vriendlief Roderik heb ik wel eens gevraagd wat hij ooit nog eens in zijn leven wil doen. Een biertje drinken met Obama, Max Verstappen inhalen bij de verkeerslichten, een oude Porsche kopen, ik kan ook zíjn lijst prima in elkaar zetten. Maar hij heeft niet zo’n lijst en heeft ook niet echt bucketlist punten. Hij vindt het geen onzin, maar kan prima leven zonder. Kan natuurlijk heel goed, niet iedereen houdt van lijstjes, ik ben er nu eenmaal dol op (lees; ik kan niet zonder).

Zijn grootste wens

Toch kwam hij deze week uit werk en had hij voor een training moeten opschrijven wat hij nog eens in zijn leven zou willen doen. Zijn antwoord; nog een mooie rondreis maken met mijn gezin (mijn hart maakte toen al een sprongetje, wow! Nog een rondreis in de toekomst!). Toen stond er nog een vraag onder; Maar wat is nu echt het aller-, aller-, allerliefste dat je ooit nog eens wil doen? Toen had hij opgeschreven; Een wereldreis maken met mijn gezin.

Ik viel van mijn stoel.

Mijn Roderik? Die zegt dat hij nog eens een wereldreis wil maken? Zeg maar, mijn grootste wens ever, ziet hij ook wel zitten? Ik kan het nog steeds niet geloven, maar hij heeft het echt gezegd!

Pinguïns knuffelen

Mijn enthousiasme moet ik echter proberen een beetje te temperen. Dus niet meteen routes uitstippen (via Argentinië naar Chili, daar de boot pakken richting Antarctica om met pinguïns te knuffelen), huis in de verhuur gooien en mijn baan opzeggen. Dit is een plan voor de lange termijn. Vooral niet te hard van stapel lopen. Wanneer het gaat gebeuren weten we niet. Óf het echt gaat gebeuren, weten we natuurlijk ook niet. Er kan nog van alles op ons pad komen, waardoor het misschien niet mogelijk is.

Maar erover dromen mag nu wel al : )

 

Geen reacties

Geef een reactie