Plein-Rome-Markt

Roadtrip Rome-Orvieto21 oktober 2015

Wat een waanzinnig leuk lang weekend heb ik gehad met veel van mijn beste vrienden in Rome en Orvieto. 4 fantastische Italiaanse dagen met heel veel eten en nog meer drinken. Tegen alle weersverwachtingen in was het prima weer en hebben we alle dagen lekker op terrasjes kunnen zitten. Die vitamine D was meer dan welkom!

Rome

Vrijdagavond aangekomen in Rome en gegeten bij Hosteleria Grappolo d’Oro een paar meter van Campo di Fiori af. Dit was een tip van onze gastvrouw. Zeker een aanrader! Alleen maar locals en heerlijke pasta’s. We hadden een overnachting in Casa Ponte Sisto in het oude centrum van Rome ‘Trastevere’, op een steenworpafstand van Campo di Fiori en Piazza Navona. Een simpele kamer, niks bijzonders, maar vanwege de goede locatie zit ik hier een volgende keer weer.

Op zaterdagochtend ging een deel van de groep Rome ontdekken. Ik heb samen met de overblijvers de ochtend op Campo di Fiori doorgebracht. Een gezellig plein waar iedere dag een leuke markt opgebouwd wordt met vooral veel etenswaren. De ochtend gevuld met koffie op een terrasje, beetje winkeltjes afstruinen, de marktkraampjes inspecteren en vooral mensen bekijken, mijn favoriete bezigheid. Wat lopen die Italianen (vooral de oudere generatie) er toch altijd waanzinnig netjes bij.

‘Roadtrip’

In de middag stapten we met z’n allen in een gehuurd busje en vertrokken we naar het ‘Altarocca Wine Resort’ in Orvieto voor 2 nachten. Tussen de wijngaarden, de olijfbomen en de glooiende heuvels van Umbrië ligt dit prachtige resort. Wat een uitzicht en een rust! We hebben hier een wijnproeverij gehad en in de avond gegeten in het met een Michelin bekroonde restaurant. Dit resort is echt een aanrader!

Assisi en Orvieto

Op zondag pakten we het busje weer voor een dagtripje naar Assisi en Orvieto. Bedevaartsoord Assisi is een echt op en top Italiaans dorpje. Prachtige gebouwen, kerken, straatjes, steegjes, omgeving enz. En wees nu niet zo eigenwijs om te proberen te parkeren middenin het centrum. Is een totale no-go. Lekker op de massale parkeerplaatsen onderaan het dorpje. Er gaan roltrappen (!) naar het centrum, ideaal. Met borreltijd kwamen we aan in Orvieto. De heren allemaal op een terrasje, de dames uiteraard winkeltjes afstruinen. Geen massale winkels, alleen maar leuke kleine en betaalbare boetiekjes.

Back to Rome

Op maandagochtend vertrokken we weer richting Rome. 2 koppels doken opnieuw het culturele Rome in en ik dook met een vriendin vooral veel winkels in. Na 4 uur shoppen hadden we precies….0 tassen. Helemaal niks gekocht. Volgens mij zijn wij de eerste toeristen die 4 a 5 uur door Rome kunnen lopen met als doel; KOPEN, om vervolgens met helemaal niks terug te komen bij de 2 overgebleven heren die weer heel trouw een terrasje hadden gezocht (ook een zwaar leven hoor, die jongens). Gewoon helemaal NIKS. Geen enkele leuke winkel gezien. Ik blijf het bijzonder vinden. Wel erg financieel verantwoord en de stappenteller zou de tel kwijtgeraakt zijn, I’m sure!

De laatste avond in Rome hebben we geslapen bij St. Peter Central Rooms B&B dicht bij Vaticaanstad. Een kamer zo groot als een hondenhok en een bed zo groot als een wieg. Vooral vriendlief met zijn 2,0 meter was hier erg gecharmeerd door…

De avond afgesloten in een leuk restaurant en nog maar eens geproost met Limoncello. De Italiaanse gebruiken moet je serieus nemen…Wat een heerlijk weekend was het. Amigos, laten we dit nog eens doen!

 

 

Geen reacties

Geef een reactie