Reacties op onze grote reis02 november 2015

Sinds Roderik en ik kunnen vertellen dat we naar Australië gaan, zijn de reacties zeer verschillend! De één is laaiend enthousiast en de ander reageert amper. Hier zijn de leukste;

“Wat heeft je kindje daar nou aan?”

Tja, wat heeft een kindje aan een vakantie in Frankrijk of Egypte of Drenthe? Tuurlijk is het jammer dat ze hier later geen herinneringen meer aan heeft, maar dat is voor ons zeker geen reden om alle mooie reizen nu met 5 jaar uit te stellen. Wie weet zitten we dan wel in een heel andere levensfase en is het niet meer mogelijk om zulke mooie verre reizen te maken. Olivia zal het dus moeten hebben van de vele foto’s die we tijdens de reizen gaan maken.

“Jeetje, konden jullie dit op jullie werk allebei regelen?”

Nee, we gaan stiekem….

Roderik en ik hebben allebei het enorme geluk dat beide werkgevers akkoord zijn gegaan. Roderik werkt bij een bank en die wordt aan alle kanten geadviseerd hoe hij de reis het beste kan indelen (financieel, maar ook de verdeling onbetaald verlof en het opnemen van de vrije dagen). Ik heb een werkgever die zelf al de hele wereld heeft gezien, dus begrijpt hoe het is om een ‘reisdrang’ te hebben. Hijzelf is nog niet al te lang geleden 2 maanden naar Nieuw Zeeland geweest met zijn gezin (drie kinderen onder de vijf jaar oud).

“Pfffff, ik moet er niet aan denken. Wat een gedoe allemaal.”

Deze mensen hebben vast een heel zwaar en moeilijk leven met halflege glazen en heel veel beren op hun weg.

“Gaaf! Wil ik ook wel, maar…”

Deze opmerking hoor ik best veel. Doe het dan gewoon! Zoek geen excuses, denk niet in problemen. Zoek een huurder voor je huis als je een hypotheek hebt. Mag je geen 2 maanden weg? Ga dan 3 of 4 weken. Maak een spaarplan en zet iedere maand voldoende geld opzij zodat je over 2 of 3 jaar ook zo’n reis kan maken. Denken in oplossingen!

“Goh leuk…Zeg heb jij gisteren ook dat tv programma gezien?”

Goh? Sommige mensen doen net alsof ik vertel dat ik vanochtend een pakje boter in de aanbieding heb gekocht. Why? Doe eens enthousiast! En als je niet enthousiast bent, dan veins je maar wat enthousiasme. Ik vind het vet cool, stoer, waanzinnig en gaaf dat ik dit ga doen, dus doe leuk met me mee. Ik reageer ook vol enthousiasme als jij vol passie over de worteltjes van de lavendel in jouw tuin gaat praten, I promise.

“Waarom?”

Tja, lijkt ons leuk om iets van de wereld te zien en herinneringen te verzamelen. Andere culturen te leren kennen, mensen te ontmoeten. Om in complete verwondering naar een uitzicht te kijken. Intens te genieten voor ons campertje met een glas rode wijn en vol verbazing naar de heldere pikzwarte sterrenhemel te kijken. Omdat je veel meer leert op een reis dan thuis op de bank. Om overweldigd te worden van alles wat we daar gaan zien. Daarom dus eigenlijk een beetje…Dat lijkt ons wel aardig.

“Wat ontzettend stoer en gaaf dat jullie dit gaan doen!” “Ik ben jaloers….maar hoop dat jullie heel heel veel lol hebben”

Verreweg de beste reactie die er is!

 

Geen reacties

Geef een reactie