Op Wereldfamiliedag een fijne winactie van HelloFresh15 mei 2018

Ik verwacht dat iedereen met kinderen het gevoel wel kent; gehaast uit je werk, drukte op de weg en dan nog eens de keuken in om een snelle, en ook liefst een gezonde, maaltijd voor het gezin klaar te maken. Ondanks dat het behoorlijk verleidelijk is om snel iets makkelijks op tafel te bonjouren, iets af te halen of kant en klaars te kopen, gebeurt dit bij ons eigenlijk zelden. Het koken is juist een leuke bezigheid om samen met Olivia te doen. Even wat quality-time samen. Zij zit half op het aanrecht, geeft de ingrediënten aan, wil alles proeven en kletst ondertussen de oren van ons hoofd. Het is daarnaast mooi meegenomen dat zij op een leuke manier veel leert over de ingrediënten en daardoor, denk ik, bereid is om tijdens het avondeten meer te eten (al zeurt ze evengoed vaak genoeg hoor!).

Eten hoort in de haren

Uit onderzoek van HelloFresh is gebleken dat samen koken (40%) en eten (66%) volgens Nederlanders belangrijke momenten zijn voor het versterken van de familieband. En om eerlijk te zijn, vind ik deze cijfers nog best laag. 34% ziet samen eten dus niet als een moment voor het gezin. Dat vind ik best bijzonder.

Het avondeten is voor ons het enige moment van de dag dat we even rustig met z’n viertjes aan tafel kunnen zitten. Al kan je het ‘rustige’ misschien wel uit deze zin halen. Want hoe rustig is het eigenlijk met twee kleine kinderen? Ik probeer een gesprek te voeren met Roderik terwijl Benjamin eten in zijn haren smeert en zijn inmiddels omgedraaide kommetje als drumstel gebruikt met mijn mes (mes?! Hoe komt dat kind zo snel aan mijn mes?) en Olivia de gehele duur van het avondeten haar eigen praatmomentje probeert op te eisen.

Wat een chaos

Af en toe kunnen Roderik en ik elkaar zwijgend en nogal beduusd aankijken tijdens het eten: Hoe zijn we in deze chaos terecht gekomen? Gaat dit overal zo? Toch kan de keuken nog zo ontploft zijn, de tafel en de grond bedekt zijn met een laag pasta/vis/gehaktballen/soep (you name it, het belandt sowieso op de grond), eten in de haren zitten, nergens een stukje schone huid te zien zijn bij die kids, het maakt mij niet uit. Dit is ons moment van de dag. Breathe in and stay calm.

Winactie

Vandaag is het Wereldfamiliedag, ook wel de Internationale Dag van het Gezin, en in het kader daarvan roept HelloFresh Nederlanders op om samen met de familie wat vaker aan tafel te genieten van de avondmaaltijd. Een goede actie om weer eens stil te staan bij de gewoontes rondom het avondeten. Eten jullie gehaast? Of apart van elkaar? Luisteren jullie naar elkaar of is dat niet mogelijk in de chaos? Staat de tv aan? Is het een strijd om een paar happen in die kindermondjes te krijgen? Sta er eens bij stil en bedenk hoe je de avondmaaltijd gezelliger kan krijgen. Maak er een moment qualitytime van.

En heel leuk nieuws! Ik mag 1 gezin blij maken met twee weken gratis maaltijdboxen van HelloFresh*. Wat je hiervoor moet doen? Like mijn bericht op Instagram en plaats voor 1 juni jouw leukste familiefoto op Instagram met #familiemoment en #ZsaZsaZsu. Dan maak jij kans op twee weken lang de meest heerlijke gerechten van HelloFresh.

*Het gaat om 2x een maaltijdbox bestaande uit 3 gerechten naar keuze voor 1-4 personen.

Bon Appetit!

IMG_1932

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met HelloFresh

Geen reacties

Geef een reactie