Op familievakantie; relaxed?!15 juli 2015

Wat keek ik uit naar mijn vakantie. Al anderhalf jaar was ik niet echt weg geweest. Tuurlijk was het lange weekend Florence in oktober heerlijk, maar ook een weekend dat helemaal in het teken stond van een bruiloft. Een echte ‘bij-kom’ vakantie was het dus niet. Daarom telde ik de maanden, weken en dagen af tot deze vakantie. Onze eerste vakantie als gezin. Alle aandacht voor elkaar, zonder een agenda leven, geen huishoudelijke taken, alleen maar genieten, rusten en relaxen.

Waar waren ‘De Moeders’?

Waar waren toen al die goedbedoelde adviezen en de reality checks die ‘De Moeders’ elkaar zo goed kunnen geven? Ondanks dat ik een lekkere vakantie heb gehad, was het ook enorm pittig met een 1 jarig kind dat net kan lopen. Dit had ik natuurlijk zelf kunnen bedenken, maar heb dat blijkbaar niet gedaan.

Omdat we ons niet aan haar vaste schema hielden (lees; stipt 11.30 middagdutje) sliep ze als we in de auto reden, dus als we ergens op een terrasje zaten, bij zee of lekker bij het zwembad lagen, was zij inmiddels helemaal uitgerust door de rit erheen, dus zij dacht; ‘Kom mama en papa! Spelen!’ En anders ging ze zelf wel op onderzoek uit; steentjes en zand eten, weglopen, tassen van toeristen leeghalen (Néééé, die portemonnee moet je hebben 😉 ), op het randje van het zwembad balanceren, noem maar op! Continu was er actie geboden.

Wanneer kan ik ontspannen?

Geen enkel moment had ik hierdoor heel even tijd voor mezelf. Thuis weet je dat je tijdens het middagdutje minimaal 1,5-2,5 uur je handen vrij hebt. Maar op deze vakantie helemaal niet. Misschien bij een volgende vakantie iets minder ondernemend zijn en haar vaste gebruikelijke middagslaapjes (in een bedje!) gebruiken om even iets voor mezelf te doen? Met de consequentie dat we dan minder van de prachtige streek zien waar we dan verblijven? Rustig een boek lezen, mooie foto’s maken of gewoon even helemaal niks? Oogjes dicht en uitrusten? Ook zo zonde…maar wel lekker…

Ik ben moehoe!

Want toegegeven, uitrusten is er echt niet van gekomen. Het kleine vrouwtje sliep ’s nachts slecht, waardoor ik minimaal 3 keer per nacht wakker werd om haar te sussen. Tel daarbij op nog 1 of 2 bloeddorstige monsters (mugjes) die aan mij echt de verkeerde toerist hebben (dood moeten jullie), een paar blaffende honden in de verte en een peloton aan hanen dat zeer ambitieus om 03.53 de dag aankondigde onder mijn raam en je hebt een compleet verstoorde nacht. Nee, het is lekker bijkomen op vakantie! (Ik kon niet wachten om weer aan het werk te gaan….).

Waar kan ik mijn vakantiegloed bestellen?

Normaal zag ik er per vakantiedag beter uit, maar dat valt de laatste vakantie ernstig te betwijfelen. Die prachtige after-glow-vakantiegloed is nergens te bekennen zeg maar.

Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt enorm van deze vakantie genoten, alle tijd om met het kleine meisje te knuffelen en te spelen. Het was echt weer even afkicken van al haar vrolijkheid en aanwezigheid toen ik weer naar mijn werk moest, maar ik heb het op vakantie-gaan met een dreumes misschien toch een beetje onderschat.

De oplossing

Hoe gaan we dat een volgende vakantie doen? Hoe gaan we ervoor zorgen dat we ook een beetje bijkomen en kunnen relaxen? Met vriendlief iets meer ‘in shifts werken’ zodat de ander even de tijd heeft om te ontspannen? Minder van het vakantieland zien en meer bij het appartement blijven voor haar slaapjes? Met een bevriend stel op vakantie zodat je af en toe op elkaars kinderen kan passen?

 

Hoe doen anderen dat? Alle tips zijn welkom! Wellicht dat die mooie vakantiegloed zich na een volgende vakantie dan wel laat zien?

 

 

Geen reacties

Geef een reactie