Zakynthos-helder-water

Om, bij, aan en op mama06 juni 2015

We zijn op vakantie in een onbekende wereld, voor zowel ons als voor Olivia. Wij hebben hier echter voor gekozen, Olivia niet. Het is daarom ook niet zo gek dat zij zich minder goed kan aanpassen aan het ritme hier dan wij. Het is allemaal niet bekend voor haar en daarom grijpt ze naar voor haar het meest vertrouwde; mama.

Mijn koalajong

De hele dag wil ze mij in het vizier hebben. Ze slaapt het liefst op mijn schoot, met haar hoofdje zo dicht mogelijk tegen mijn hoofd aan. Heel gezellig maar af en toe ook belastend. Terwijl vriendlief lekker op een zonnebedje een boekje leest of ligt te dommelen, heb ik mijn ‘koalajong’ steeds om mij heen geklemd. Bij papa zitten vindt ze ook heel leuk, maar als ze moe is of hangerig wordt, dan heeft ze toch wel een duidelijke voorkeur voor mij.

Volwassenen zoeken het ook op

Het is ook niet zo gek dat ze aan iets vertrouwds wilt vasthouden. Als je van de één op de andere dag in een heel andere wereld staat, andere geuren, geluiden, een gekke taal, allemaal nieuwe mensen, dan grijp je naar bekendheid. Dat is logisch. Ook volwassenen doen dit; kijk maar naar geëmigreerde mensen. Ook zij zoeken elkaars nationaliteit op in het buitenland. Vaak zijn er zelfs hele wijken waar Nederlanders wonen!

Nog eventjes

Dus ondanks dat mijn bewegingsvrijheid nu wel erg beperkt wordt op deze manier, snap ik haar heel goed. Uiteindelijk slaapt het ook veel lekkerder op mama’s schoot, dan in een vreemd bedje. Geef haar eens ongelijk! Hier op vakantie laat ik het allemaal maar een beetje gaan en probeer ik er nog zoveel mogelijk van te genieten. Over een tijdje wil ze waarschijnlijk helemaal niet meer op mijn schoot omdat ze daar dan te groot voor is.

Eigenlijk is het dus wel prettig dat ze hier op vakantie zo aan mij hangt. Hmmmm, misschien toch maar alvast de volgende vakantie boeken?

 

Geen reacties

Geef een reactie