Oh shit, wanneer vertrekken we ook alweer?17 december 2018

Met nog maar vier weken op de teller, begint de tijd best een beetje te dringen om zaken op orde te stellen voor onze lange reis naar Nieuw Zeeland en Thailand. Maar het voelt als een ver-van-mijn-bed-show. Dit komt denk ik door de decembermaand. Alles draait in deze maand om Sinterklaas, Kerst, etentjes, borrels, oud en nieuw, oppasadresjes regelen, cadeautjes kopen, menu’s samenstellen, enz. De reis is een blinde vlek. Heel af en toe (maar veel te weinig) heb ik een helder moment en besef ik dat we twee weken ná oud en nieuw al vertrekken. Om vervolgens toch wel een beetje zenuwachtig te worden.

Struisvogel?

Maar onder het mom ‘alles komt vast goed’ verdwijnt dat gevoel na 2 minuten weer en ben ik druk met totaal andere onbelangrijke zaken. Met mijn compleet uit de hand lopende nesteldrang bijvoorbeeld. Het is nog veel erger dan met mijn zwangerschappen. ALLES moet weg. Speelgoed gaat naar goede doelen, voorraadkasten moeten leeg en de kledingkasten worden (iets te radicaal) opgeschoond. Totaal onbelangrijk! Lekker boeiend of die kast vol of leeg is, die reis moet goed geregeld worden. Maar zaken voor de reis blijven niet in mijn hoofd hangen.

Badend in het zweet

Soms word ik midden in de nacht wakker en denk ik: hmmm, volgens mij moest het ticket voor Benjamin nog aangepast worden. Even bellen met Maleisië morgen. Hoe zit het eigenlijk met een visum voor Nieuw Zeeland? Hadden we nu wel of niet een recept voor malaria gekregen van het vaccinatiepunt? Wat hebben we eigenlijk te besteden? Om het oppakken van dit soort best wel belangrijke punten vervolgens weer een paar weken uit te stellen. Voor uitstelgedrag is nu geen tijd meer. Het is tijd om daadkrachtig te worden en zaken op orde te stellen.

En daar begin ik morgen me. Denk ik.

Geen reacties

Geef een reactie