Nieuw-Zeeland is niet ‘best’ ver24 januari 2019

Aangekomen in Nieuw-Zeeland! En voor de mensen die van tevoren zeiden; “Goh, dat is best ver!” hebben geen idee. Het is namelijk niet best ver. Het is idioot ver. We zijn aan de andere kant van de wereld en het kost wat tijd om daar te komen.

Geen nachtbraker meer

Direct na aankomst op Bangkok zag ik al op tegen de volgende vlucht naar Nieuw-Zeeland. De reis naar Thailand vond ik namelijk best vermoeiend. De tijden dat ik zonder moeite en een beetje florissant een nacht kan doorhalen zijn toch echt wel voorbij. Ik was MOE! Het leek mij op het vliegveld van Bangkok een heel goed idee om de tickets naar Nieuw-Zeeland te negeren en onszelf gewoon in Google afbeeldingen van N-Z te photoshoppen. Niemand die het zou merken.

Een vermoeiende opgave

Na een ruime tussenstop van drie dagen in de Thaise hoofdstad, zag ik het leven weer wat lichter en minder als een vermoeiende opgave. Ik heb mijn gezicht weer in de plooi kunnen vouwen, de wallen opgepoetst en de goede moed kunnen hervinden. Zo’n lange tussenstop kan ik iedereen aanraden. Echt, de wereld ziet er dan heel anders, vriendelijker, uit. Van de gedachte dat sommige gezinnen ervoor kiezen om direct door te vliegen naar Australië en Nieuw-Zeeland, kan ik alleen maar huilbuien krijgen.

Optimistisch of naïef?

Vanaf Bangkok is het nog zo’n 13 uur vliegen naar Nieuw-Zeeland. Kan je het je voorstellen? Nog eens 13 uur met twee kleine kindjes terwijl je zelf ook moeite hebt met zo’n lange zit? In Nederland, tijdens het boeken van de vluchten terwijl je lekker uitgerust met een kopje koffie achter de computer zit, denk je: ach, wat stellen die twee dagen reizen in totaal nou eigenlijk voor? Maar dat heb ik toch ietsjes onderschat in al mijn optimisme (dat de grens van naïviteit soms aanraakt).

Uw animatieteam voor vanavond; papa en mama

Van de vlucht naar dit deel van Oceanië hebben Olivia en Benjamin ongeveer 5 à 6 uur geslapen, dus dan zijn er nog heel wat uurtjes entertainment van papa en mama nodig. Olivia was easy. Ze kijkt thuis een enkele keer per maand naar een tv of iPad, dus die was in de hemel zo blij met het feit dat ze nu urenlang op dat schermpje mocht kijken. Benjamin was een iets ander verhaal. Bijna 2 jaar, alles is ‘nee’, spreekt slechts 3 woorden, dus de frustratie bij hem en bij mij was best zichtbaar, denk ik. Om over Roderik nog maar te zwijgen 🤭.

Kia Ora

Maar goed, we zijn er! Het prachtige land van de Maori. De lange vluchten laten we voorlopig achter ons, de komende 6 weken blijven we hier. Kia Ora oftewel welkom!

 

12 Reacties
 • Jeannette van der Noll
  Geplaatst op 07:51h, 25 januari Beantwoorden

  Wat een avontuur Janneke we wensen jullie heel veel plezier. Liefs Robert en Jeannette

  • Janneke
   Geplaatst op 10:09h, 07 februari Beantwoorden

   Veel dank!

 • Yvonne van Duijn
  Geplaatst op 08:52h, 25 januari Beantwoorden

  Wat een leuke foto!

  • Janneke
   Geplaatst op 10:09h, 07 februari Beantwoorden

   Haha, dankjewel!

 • Josje
  Geplaatst op 10:22h, 25 januari Beantwoorden

  Haha heerlijk! Nu vol gas genieten. Je bent er nu toch. X Josje

  • Janneke
   Geplaatst op 10:08h, 07 februari Beantwoorden

   Ja, dat zijn we nu zeker aan het doen!

 • Mariette vd Horst
  Geplaatst op 22:18h, 25 januari Beantwoorden

  Op naar het volgende avontuur. Hoe leuk is dat. Veel plezier met elkaar!

  • Janneke
   Geplaatst op 10:08h, 07 februari Beantwoorden

   Dankjewel Mariette!

 • Krista
  Geplaatst op 11:15h, 28 januari Beantwoorden

  Oh my goodness what an adventure…even before the adventure begins, I would be sweating to fly that long with the two wee ones. I know and validate your frustration. I once cried on a 10 hour flight with my two year old. I salute you both. I look forward to reading the next steps of your journey and I love the humorous reality that you so kindly share with us. Best of luck.

  • Janneke
   Geplaatst op 10:07h, 07 februari Beantwoorden

   Thank you Krista! I can totally understand that you cried on a flight, we just drank a lot of Wodka 😉

 • Caroline
  Geplaatst op 20:14h, 29 januari Beantwoorden

  Leuk om jullie verhalen te lezen en jullie te volgen! Geniet daar en van elkaar! Dikke knuffel!

  • Janneke
   Geplaatst op 10:05h, 07 februari Beantwoorden

   Dankjewel Caro!

Geef een reactie