Nesteldrang is bijna net zo leuk als op vakantie gaan…09 november 2016

Afgelopen anderhalve week waren we allebei vrij. In eerste instantie was het plan om een last minute naar de zon te boeken. Waar schijnt de zon? Daar gaan we heen! Ik kon al huilen van geluk bij het idee dat ik lekker met die bollende buik op een strandbedje zou liggen, zonnetje op het gezicht, alcoholvrije cocktail in de hand, vrolijk kind, uitgeruste kerel, iedereen blij. Deze dagdroom werd echter ruw verstoord door onze schilder die de magische woorden uitsprak; “Al het hout is rot”. Fijne vent.

Doorgaan tot ik erbij neerviel

Mijn enorme behoefte aan wat zon en het aanzicht van prachtig blauw zeewater moest ik dus op een andere manier bevredigen. Dus wat ben ik voornamelijk gaan doen deze week? Juist, opruimen. Want dat is net zo leuk als op vakantie gaan…..zucht. Ik heb werkelijk ieder hoekje van iedere kast gezien. Toen ik het speelgoed van Olivia aan het uitzoeken was en ik behoorlijk gefrustreerd raakte van een kwijtgeraakt puzzelstukje wist ik; dit gaat te ver. Stop hiermee. NU. Maar nee, ik ging door tot mijn lichaam letterlijk niet meer kon en ik van de (spier)pijn overal alleen nog maar op de bank kon liggen. Oogjes dicht, zonnetje erbij denken; het leek net echt.

Geen chocoladeletters in het buitenland

Gelukkig hebben we ook nog leuke dingen gedaan deze vakantie en stond het niet alleen maar in het teken van mijn opruimwoede. Always look at the bright side of life; het huis is opgeruimd (en staat nu met nieuw hout strak in de verf, ik kan er uren naar kijken…), mijn to-do-lijst is nog nooit zo leeg geweest, we hadden alle tijd om leuke dingen met Olivia te ondernemen, de start voor een nieuw babykamertje is gemaakt en geef toe; in het buitenland hebben ze geen chocoladeletters. Daar heb ik namelijk ook rustig de tijd voor genomen om een paar kilo van weg te werken. Ha! Iets dat op vakantie niet mogelijk was geweest. Eigenlijk was zo’n weekje thuis blijven niet eens zo’n straf…

Maar de volgende vakantie? Juist; koffers pakken en gaan!

 

Geen reacties

Geef een reactie