Naar de gekkies voor mijn verkoudheid24 september 2019

De medische wereld staat op een voetstuk en iedereen zegt klakkeloos ‘ja en amen’ als een dokter iets zegt. Want het zal dan wel waar zijn. Bijna 12 jaar ben ik ALTIJD verkouden geweest. Mijn neus leek wel een kraan en de zakdoekjes waren niet aan te slepen. Dat ik geen bedankje van Kleenex heb gekregen dat ik ze door de crisis heb geholpen, vind ik nog steeds teleurstellend.

Naar de gekkies

Medicijnen, neusspray’s, een operatie, het was allemaal niet nodig geweest als ik eerder het ‘alternatieve circuit’ ontdekt had. Het was na die operatie, die geen effect bleek te hebben, mijn laatste strohalm (dan maar naar die gekkies in geitenwollen sokken). Er volgde meteen een darmonderzoek. Bijzonder, daar heeft het ziekenhuis het om precies te zijn nul keer over gehad. Ik had tenslotte last van mijn neus en niet van mijn darmen.

Wát zegt ie?!

Uit dat onderzoek kwam ‘goed nieuws’, vond de vriendelijke alternatieveling. “We hebben zo goed als 99% de oorzaak gevonden van jouw verkoudheid.” Hij pakte mijn map met gegevens en uitslagen erbij en samen bladerden we door de resultaten. Hij; “Ja, je moet dus voortaan gluten- en lactosevrij eten en drinken. Laten we naar het voedingsplan kijken.” En hij bladerde vrolijk verder.

Happy trio

Ik was in shock en vroeg me af of ik hem verkeerd had verstaan. Hij bracht het zo luchtig dat het leek alsof ik allergisch ben voor een zeldzame Afrikaanse bes die met uitsterven bedreigd wordt. “Sorry, wát zegt u? Een gluten- én koemelk intolerantie? Dat is toch best veelomvattend?! Ik, gluten en koemelk gaan al jaren als trio dansend door het leven!” Hij; “Jaja, het vergt wel wat aanpassingen, maar ik en mijn gezin doen het al jaren!” Tja, helemaal prima voor u en uw gezin, maar ik zit hier nu niet blij te wezen.

Is ie te vertrouwen?

Naast enigszins in shock, maar ook nieuwsgierig nu er resultaten zijn die wellicht mijn verkoudheid verklaren, was ik ook enorm sceptisch. Want zouden deze gekkies het dan echt beter weten dan de medische wetenschap? En ga ik het wel proberen? Vertrouw ik deze resultaten genoeg? Ga ik daadwerkelijk mijn hele eetgedrag aanpassen? Voortaan mijn eigen crackers overal mee naartoe nemen en alle voedingsetiketten analyseren ? Pfffff….of allemaal niet en maar liever verkouden?

Volgende keer: Dag geluksmoment, ik ga je missen!

 

3 Reacties

Geef een reactie