Mijn zwangerschap en de extra kilo’s07 januari 2017

“Hoe gaat het met je? Voel je je goed? Ben je al veel aangekomen?” Vragen over de kilo’s tijdens een zwangerschap vind ik altijd een beetje gek. Wat maakt het uit hoeveel ik ben aangekomen? Dat vraag ik toch ook niet aan jou? “Hoeveel ben jij eigenlijk aangekomen tijdens de feestdagen?” Maar met een zwangerschap lijkt het wel alsof dit soort vragen heel normaal zijn, er is geen gêne meer.

Gewicht tijdens eerste zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap met Olivia liet ik me door dit soort vragen iets meer beïnvloeden. Ook omdat ik geen idee had wat mij te wachten zou staan en iedereen het gewicht vooral erg belangrijk leek te vinden. Te pas en te onpas kreeg ik vragen over mijn gewicht en opmerkingen als “Ohja, ik zie nu echt in je gezicht dat je aangekomen bent.” Nou en?! Tuurlijk kom ik aan, ik ben zwanger! What’s your excuse?

Vriendlief en zijn dikke mokkel

Nu scheelt het denk ik ook wel dat Roderik het totaal niet interessant vindt hoeveel ik aankom. We maken grappen over mijn drie onderkinnen en over mijn dijen die schreeuwen om chocoladerepen. Er komen geen negatieve of denigrerende opmerkingen over mijn gewicht uit zijn mond, dus ik voel me enorm zeker over het lichaam dat ik nu heb.

Mag ik die borsten houden?

Beter nog, ik ben zelfs erg blij met al die extra kilo’s. Ik heb eindelijk een kont! Mijn gezicht is iets voller, ik heb geen kuilen meer in mijn dijen maar ze lopen mooi rond, mijn borstbeen is bedekt met een laagje vet, dus niet meer zo knokig en over mijn borsten nog maar te zwijgen. Can I keep them please?! Pretty please? Ik heb er werkelijk een moord voor over.

Gezond leven

Misschien heb ik wel makkelijk praten. Ik vlieg tot nu toe door de zwangerschap heen en wil het liefst zo veel mogelijk bewegen, ik barst van de energie. Ik zwem, wandel veel, volg yoga en ga naar bootcamp. Daarnaast eten wij in de basis heel erg gezond. We beginnen de dag met een zelfgemaakt fruit- en groentesapje en eindigen de dag met verse Hello Fresh maaltijden. Dus die chocoladerepen en zakken chips worden goed gecompenseerd met de hoeveelheid beweging en de gezonde gerechten. En volgens mij gaat dat best goed; ik ben nu 31 weken zwanger en ben 8 kilo aangekomen.

We zien het wel

Over die extra kilo’s maak ik me dus geen zorgen, als er aan het einde van de rit maar een gezond kind wordt geboren. Dat is verreweg het belangrijkst. Het meeste van de kilo’s die er tot nu toe aan zijn gekomen, wil ik ook graag houden na mijn zwangerschap. Een luxe voor veel moeders, dat begrijp ik heel goed. Slank zijn is fijn, maar een bedekkend laagje vet overal vind ik toch wel een stuk mooier en vrouwelijker. Misschien toch maar die chocoladerepen in mijn voedingspatroon toevoegen na de zwangerschap 🙂

 

Geen reacties

Geef een reactie