Man op de bank, baby in bed22 mei 2017

Het is natuurlijk niet erg gezellig, maar Roderik slaapt sinds Benjamin er is regelmatig op de bank. Hij heeft zijn slaap hard nodig en met de borstvoeding die ik geef, kan hij niet veel voor ons betekenen in de nacht. Hij werkt fulltime en heeft zijn hoofd echt nodig bij het uitvoeren van alle werkzaamheden, slapeloze nachten kan hij daarom niet goed gebruiken. Ik zie het natuurlijk ook liever anders en slaap graag eens een hele nacht door, maar ik heb even geen keus. Daarnaast hoef ik mijn hoofd niet echt te gebruiken overdag. Het verzorgen van de kinderen gaat inmiddels redelijk op de automatische piloot, maar vraag me nu even niet naar de toestand van de wereld en laat me geen rekensom maken. Dat deel van mijn hersenen staat uit, daar heb ik echt wat meer slaap voor nodig.

Co-sleeping

Hopelijk zullen de nachten zich op de korte termijn met steeds meer slaap vullen en kan Roderik weer alle nachten op zijn vertrouwde plek in bed liggen. Tot dat moment probeer ik er het beste van te maken en de mooie punten ervan in te zien. Benjamin ligt voornamelijk naast mij in bed (ook wel co-sleeping genoemd), dus niet in zijn wiegje. Ook niet in een babynestje, nee hij ligt echt zo goed als tegen mij aan. Sommigen zullen dit misschien gevaarlijk vinden, maar ik niet. Ik word al wakker zodra ik mijn pink verleg, dus laat staan dat ik op hem zou gaan liggen. Totaal ‘out of the question’.

Voordelen baby in bed

Er zijn genoeg voordelen te noemen van het samen slapen. Het is niet alleen heel fijn om dat warme, zuchtende lichaampje tegen me aan te hebben, het is ook nog eens heel makkelijk. Bij het eerste kleine kreuntje kan ik hem meteen sussen zonder er mijn bed voor uit te moeten, hierdoor huilt hij ’s nachts amper, wat mijn nachtrust ook bevordert. De voedingen kan ik direct in bed doen, we vallen allebei sneller in slaap en daarnaast is het voor een baby’tje natuurlijk het lekkerst om zo dicht mogelijk tegen moeders aan te liggen.

Kostbare momenten

Ik probeer dus vooral te genieten van de situatie nu, voor zolang deze nog duurt. Van de kostbare momenten dat ik samen met het kleine mannetje wakker ben midden in de nacht. Het heeft wel iets moois om in het donker, als de rest van de wereld stil is, het tevreden drinken van zo’n klein wezentje te horen. Iets dat maar van zo’n korte duur is. Nu kan het nog. Ik zie hoe snel het gaat bij Olivia, voordat ik het weet heb ik een peuter die alleen nog maar in het eigen bedje slaapt. Natuurlijk zal het heerlijk zijn als de onderbroken nachten over zijn en we allemaal op ons eigen plekje liggen te slapen, maar tot dat moment genieten we hier ook gewoon van. Al vraag ik me af of Roderik dit, met zijn pijnlijke rug, zal beamen ; )

 

2 Reacties
 • Thea Teuntje Posthuma
  Geplaatst op 06:37h, 23 mei Beantwoorden

  Quality moment! Koester het zo lang je kunt. Roderique kan nog minimaal 50 jaar naast jou liggen. Dat gaat Benjamin niet doen

  • Janneke
   Geplaatst op 17:08h, 24 mei Beantwoorden

   Zo heb ik het nog niet eens bekeken! Dan kan Benjamin inderdaad de komende weken nog wel even de plek van zijn vader opeisen : )

Geef een reactie