Voorlezen-kleine-kinderen

Kinderboekenweek; Gij zult lezen!08 oktober 2015

Gisteren was de start van de kinderboekenweek 2015. En ondanks dat ik de kinderjaren voor mijn gevoel al 100 jaar ben ontgroeid, ik blijf het toch iets heel leuks vinden. Ik heb alleen maar goede herinneringen aan deze week. Vroeger ging ik ieder jaar tijdens deze week samen met mijn vader naar de boekenwinkel en mocht ik een nieuw boek uitkiezen (hmmmm, wanneer is dit eigenlijk gestopt?). Dol was (en ben) ik op lezen. Nu ik zelf een kindje heb, kan ik al mijn enthousiasme over de kinderboekenweek in haar stoppen.

Boeken zijn leuk

Boeken zijn leuk, dat is iets wat ik Olivia mee wil geven. Samen naar de boekenwinkel waar ze een nieuw boek mag uitkiezen. Forget the iPads, iPhones en televisies, ook zij is gek op boeken. Elke dag wordt de hele boekenplank leeg gehaald en zit ze gerust een half uur (dat is lang voor een dreumes van 17 maanden!) op de grond alle boekjes door te bladeren. Heerlijk om naar te kijken en het geeft de ouder ook wat rust 😉

Voorlezen teveel gedoe?!

Onlangs vertelde iemand dat ze verhaaltjes voorlezen ‘teveel gedoe’ vindt en dat ze haar 2-jarige kindje een iPad meegeeft in bed, waarna het kindje vanzelf na 20 minuutjes in slaap valt. ‘With all do respect’, ik vind dat niet normaal! Niet alleen vanwege het iPad gebruik (ben daar enorm tegenstander van, lees hier), maar voorlezen kan zo leuk zijn! Het is even bewuste quality-time met je kind. Ik vind het zelf al een feest, laat staan die kleine. Ik kan haar inmiddels ook niet zonder voorlezen naar bed brengen, dan is het “Boekje lejen”?

Vandaag ga ik daarom ook met veel plezier richting de boekenwinkel, waar Olivia zelf een boekje mag uitkiezen. Benieuwd in welke wonderlijke wereld we vanavond terecht komen!

Activiteiten kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek worden er veel activiteiten georganiseerd in onder andere bibliotheken, musea, theaters en boekenwinkels. Klik hier voor een volledig activiteitenoverzicht.

 

Geen reacties

Geef een reactie