Is Nieuw-Zeeland een hype?30 januari 2019

Bij vele mensen staat Nieuw-Zeeland op hun bucketlist. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt dit land nu precies zo onwaarschijnlijk aantrekkelijk voor mensen? Komt het omdat het een ver-van-je-bed-land is en dus een soort van onbereikbaar gevoel geeft? Heeft Nieuw-Zeeland een sterke marketingmachine? Worden mensen gebrainwasht als ze hier zijn om vervolgens thuis aan iedereen te verkondigen hoe geweldig het daar in het verre land wel niet is?

Totaal ingeslapen

Het is heerlijk om alle dagen buiten te zijn en om een ander land te ontdekken, maar de beloofde betovering heeft ons nog niet te pakken. In anderhalve week zijn we inmiddels op vier plaatsen geweest. Plaatsen die ik na enige research op TripAdvisor en blogs heb uitgezocht. Drie daarvan bleken gehuchten te zijn, totaal ingeslapen stadjes waar werkelijk niks te beleven viel. Had ik soms de recensies van 80-plussers gelezen? De retirement houses en villages waren in ieder geval niet meer op één hand te tellen.

Dichter bij huis

Toch was de rust tussen de grijze bolletjes de eerste dagen best fijn als start van onze rondreis. Op deze manier konden we de ratrace van Nederland achter ons laten, beetje op adem komen en wennen aan het nieuwe ritme. Lekker zwemmen in de zee, relaxen bij een meertje, onbeperkt verstoppertje spelen, ook zeker geen straf. Maar…in principe kan je dat ook dichter bij huis doen 😉

Show us your beauty

Gelukkig hebben we nog 4,5 week Nieuw-Zeeland in het vooruitzicht. En ik twijfel er niet aan dat we veel moois gaan tegenkomen. Vanaf volgende week toeren we met ons campertje over het Zuidereiland en dat schijnt ‘breathtaking’ te zijn. Onze verwachtingen zijn dus hooggespannen (of is het daar in de eerste plaats al misgegaan?). De vraag die de komende weken beantwoord gaat worden: gaan wij ook net zo betoverd worden door dit land als de anderen? I sure hope so!

 

Geef een reactie