Is een verre reis met twee kleine kinderen haalbaar?17 juni 2018

Na onze prachtige reis door Australië had ik direct een nieuwe wens; Nog een keer een verre, liefst lange, reis met dit leuke gezin maken voordat Olivia leerplichtig zou zijn. Ik weet namelijk niet of het er nog van gaat komen zodra we in de ellendig dure schoolvakanties terecht komen. Of we dan nog steeds een camperreis door Canada kunnen maken? Leeuwen kunnen spotten in Zuid-Afrika? Vier weken lang met de billen bloot kunnen drinken uit een kokosnoot op een Indonesisch strandje? Niet alleen het financiële aspect zal tegen die tijd een paar wegzakkers veroorzaken, Roderik en ik hadden na Australië ook de wens om een tweede kindje te krijgen, kan zo’n verre reis dan eigenlijk nog wel?

Een drakenkind

Een tweede zwangerschap diende zich aan en ik probeerde mijn enthousiasme voor verre reizen iets te temperen. Met Olivia hadden we een erg easy going kind gekregen. De reis naar Australië bleek dan ook een makkie met deze peuter. Maar voor hetzelfde geld was ons tweede baby’tje uit heel ander hout gesneden. Een huilbaby, een onrustige baby, gewoonweg een drakenkind? Dan was een verre reis wel uitgesloten. Want hoe graag ik ook nog eens zo’n verre reis zou willen maken, het belang van de kindjes staat natuurlijk voorop. En om het drakenkind die weken dan bij een oppas te laten, leek me ook zo cru…..voor de oppas.

Onrust

Benjamin werd (alweer ruim een jaar geleden) geboren en het blijkt eigenlijk net zo’n makkelijk kind als Olivia, zo niet nog makkelijker. De droom van een verre reis begon dus regelmatig weer naar boven te drijven. Hele dagen mijmerend over dat witte strandje met die kokosnoot en vooruit, ook met die billen bloot. Maar naast dat dagdromen leverde het ook een soort onrust op. Dan moeten we vóór mei 2019 dus weg, willen we buiten die schoolvakanties reizen. Maar wanneer dan? En waarheen? Hoe lang? Met Australië was het duidelijk; we wilden een lange reis specifiek naar dat continent maken. Andere opties werden niet bekeken. Maar nu? De wereld ligt aan onze voeten en mijn bucketlist is ellenlang.

Alle tips, routes & ideeën zijn welkom!

 

Lees hier meer over onze prachtige reis door Australie.

Geen reacties

Geef een reactie