Is dit mijn laatste zwangerschap?09 maart 2017

Vandaag ben ik 40 weken zwanger. Ieder moment kan het nieuwe gezinslid zich aandienen. Ik kan niet wachten om het kindje te ontmoeten en zijn/haar gezichtje eindelijk te zien. Maar dat betekent automatisch ook dat ik dan niet meer zwanger ben. Ik heb een toekomstbeeld voor me met een tafel vol kinderen, maar wie weet voelt het na twee kinderen compleet? Dat zou dan inhouden dat dit mijn laatste dagen als zwangere zijn.

Een fijn vooruitzicht

Aan de ene kant een fijn vooruitzicht, want het begint nu wel wat zwaarder te worden. Ik ben snel moe, ik heb weinig behoefte om de deur uit te gaan en mijn bewegingsvrijheid is enorm beperkt. Ook vind ik het een bijzonder aantrekkelijk idee om mijn eigen lichaam weer terug te hebben zonder dat die buik in de weg zit. Gewoon normaal kunnen bewegen, nergens tegen aan stoten, tikkertje kunnen spelen met Olivia, bukken zonder te vloeken, enz.

Iets weemoedig

Maar bij de gedachte dat dit misschien wel mijn laatste zwangerschap is, word ik ook een beetje weemoedig. Zwanger zijn (op de laatste loodjes na dan) vind ik heerlijk. Je bent altijd met z’n tweetjes, de gezellige trapjes en stootjes, de leuke voorbereiding op zo’n ieniemienie mensje, het geheimhouden met vriendlief de eerste weken, de echo’s die altijd gaaf blijven, de mooi groeiende buik. Het is zo’n bijzondere tijd! Wat dat betreft vind ik het een enorm voorrecht om vrouw te zijn die een kind kan dragen en zou ik absoluut niet met een man willen ruilen (tot aan de bevalling dan).

We shall see

We gaan wel zien hoe de toekomst loopt. Misschien is dit de laatste zwangerschap, misschien staan me er nog een aantal te wachten. Tot die tijd probeer ik in ieder geval ultiem te genieten van mijn huidige dikke buik en van de ‘gezellige’ trapjes en stootjes die inmiddels meer op kickboks oefeningen lijken.

 

Geen reacties

Geef een reactie