Hospitality: ‘Altarocca Wine Resort’ Orvieto31 oktober 2015

Tijdens ons lange weekend weg in Italië hebben we 2 nachten in het ‘Altarocca Wine Resort’ geslapen. Een prachtig hotel naast Orvieto in Umbrië, het groene hart van Italië. Midden tussen de wijngaarden en de velden met olijfbomen ligt dit resort op een heuvel. Vooral vriendlief (die had het resort ook uitgekozen) voelde zich tussen al die druiven die later wijn zouden worden, erg thuis.

Genieten, rust, relaxen

Het hotel bestaat uit meerdere gebouwen, waaronder de receptie, de appartementen, het welness center, het restaurant, de bar/ontbijtruimte en de sportruimte. Alles is met een op de centimeter nauwkeurige hand aangelegd. Niet zo gek, want de eigenaar is ook aannemer. Het klopt allemaal. Via mooi aangelegde paden langs de wijngaarden loop je naar de verschillende vertrekken. Tussendoor regelmatig stoppend om van het fantastische uitzicht te genieten. En van de rust…..Geen vliegverkeer, auto’s, treinen, jengelende kinderen, enz. Gewoon helemaal stil op een paar tjilpende vogels na.

De appartementen zijn ruim en netjes ingericht en hebben een grote badkamer.  En die douche! Over de douche raakte niemand uitgepraat. Het kwam echt met bakken uit die regendouche. Ik ben hier normaal gesproken geen fan van, maar dit was hemels! Ik weet zeker dat dit resort een belachelijk hoog waterverbruik heeft. Iedereen blijft er veel langer onder staan dan nodig.

Drank en….

De wijngaarden om het complex heen zijn prachtig om te zien, maar liggen daar niet enkel voor de sier. Het resort maakt daadwerkelijk, met veel succes, hun eigen wijn. Het gaat ze hierbij om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Tijdens een proeverij krijg je een rondleiding en vertellen ze vol enthousiasme over het proces van wijn maken. De proeverij hebben wij uiteraard zonder enige aarzeling gevolgd. Helaas was ik behoorlijk verkouden, maar de wijntjes schenen erg lekker te zijn. Ik heb me natuurlijk niet laten kennen, dus ook mijn glazen gingen keurig op!

…Spijs

We hebben 1 avond gegeten in het met een Michelin bekroonde restaurant. Om heel eerlijk te zijn, vond ik de kwaliteit van het eten niet om over naar huis te schrijven. De echte Italiaanse ambiance miste ook een beetje in dit restaurant. Desalniettemin nog steeds een erg gezellige avond gehad.

Het ontbijt daarentegen maakte alles weer goed. Zo luxe heb ik het nog niet eerder gezien in een hotel. Van vers gemaakte carrot cake en vruchtenmuffins tot gesneden kiwi en bakjes met allerlei noten voor in de yoghurt, alles is aanwezig. Je blijft eten…

Conclusie

Dit hotel is zeker een aanrader als je naar Umbrië gaat, lekker voor 2 of 3 nachten. Perugia (60 min), Assisi (80 min), Rome (90 min) en Orvieto (10 min) zijn allemaal goed bereikbaar en dan heb je aan dit resort een mooie uitvalsbasis.

Wijnproeverij Altarocca Wine Resort

Wijnproeverij Altarocca Wine Resort

Uitzicht Altarocca Wine Resort

Uitzicht Altarocca Wine Resort

Geen reacties

Geef een reactie