Hoe blijf ik deze zwangerschap fit?18 september 2016

Aangezien het kindje in mijn buik iedere dag enorm snakt naar een halve zak Croky Bolognese Chips is het noodzakelijk dat ik de komende maanden voor wat meer beweging zorg. Gewicht aankomen hoort erbij en vind ik uiteraard geen probleem, maar 10 kilo sponsoring door Croky gaat me iets te ver. Daarom ben ik sinds een aantal weken verschillende opties aan het bekijken (Let op; aan het bekijken, vooral nog niet uit te voeren). Maar wat is goed vol te houden tot aan, laten we zeggen, de achtste maand? Iets dat zo leuk is dat je er bijna naar gaat uitkijken? Of is dit wishful thinking?

Personel trainer

Ik schreef al eerder dat ik totaal niet de motivatie heb om naar een sportschool te gaan om mezelf vervolgens een uur in het zweet te werken. Ik heb hier hulp bij nodig, een flinke stok achter de deur. Anderhalve week geleden heb ik daarom een les bij personal trainer Huub de Vreede gevolgd. Best pittig, maar goed te doen. Het ‘fijne’ aan een personal trainer is dat je niet kan smokkelen, een oefening niet minder kan doen (hij telt, grrrrr!) en dat je continu in de gaten wordt gehouden. Vooral dat laatste punt is erg prettig, want ik heb een lichaam met gebruiksaanwijzing; bekkeninstabiliteit, knie-blessures en een erg lage bloeddruk. Huub is dus steeds bezig om me te corrigeren zodat ik de oefening 100% goed doe, een fijn idee!

Nadeel; Bovenop de kosten voor de personal trainer (tussen de €38 en €50 per uur) betaal je ook nog eens voor het sportschoolabonnement. Daarnaast ben ik nog nooit heel vrolijk geworden van een tl-verlichte ruimte vol fitnessapparatuur. Ik zal dus niet heel erg uitkijken naar dit soort sportmomenten…Iets wat volgens mij wel belangrijk is om het vol te houden.

Mom in Balance

Deze week heb ik een proefles bij Mom in Balance gevolgd; een bootcamp voor zwangeren in de buitenlucht. Wordt op loopafstand van mijn huis gegeven, dus afstand is geen excuus. Was ik in eerste instantie een beetje bang dat ik bijna niks zou kunnen (lees weer al mijn gebreken), heb ik met bijna alles mee kunnen doen. Een groot voordeel vind ik ook dat het in de buitenlucht plaatsvindt, dus je krijgt er een lekker gezond idee bij en een frisse kop. De lessen gaan altijd door tenzij er onweer op komst is. Hmmm, met de komende wintermaanden in het vooruitzicht kan dit voor mij ook een heel goed excuus zijn om maar vooral lekker binnen te blijven op de bank onder een kleedje… Aan de andere kant; het gevoel van voldoening als je in de stromende regen een uur hebt getraind, daar kan niks tegenop (denk ik, want dit heb ik uiteraard nog nooit gedaan. Dat kleedje wint het dan altijd).

Nadeel; €48,50 per maand voor 1x per week sporten vind ik best veel. Helemaal in combinatie met mijn bestaande yoga-abonnement. Daarnaast vind ik 1x in de week sporten te weinig, dus ik zal er wel iets bij moeten blijven doen.

Tennis

Tennissen doe ik heel erg graag, maar bij de laatste wedstrijden is gebleken dat het met mijn pijnlijke bekken geen optie is om dit te blijven doen. De bewegingen zijn te ongecontroleerd, je maakt veel onverwachtse stappen en ik merkte dat ik me inhield omdat de pijn me tegenhield. Ik heb zelfs een vervangster moeten zoeken en dat is met mijn fanatisme niet leuk. Daarnaast is tennis ook geen sport om tot ver in de zwangerschap uit te oefenen. Deze keuze is dus makkelijk; tennis gaat het niet worden. Komt volgende zomer wel weer.

Yoga

Al enige jaren volg ik met veel plezier yoga bij De Blauwe Vlinder in Beverwijk. Ze geven ontzettend veel verschillende soorten lessen, dus er is altijd wel iets te volgen waar ik zin in heb. Of ik nu lui ben of wat meer energie heb, ik kan hier terecht voor een lesje. Helaas geven ze nu geen zwangerschapsyoga meer. Dit was bij Olivia wel het geval en kon ik mijn abonnement gewoon door laten lopen. Nu zijn veel yoga-bewegingen nog goed uit te voeren, maar zo meteen met een dikke buik ertussen zal dit de flexibiliteit weinig ten goede komen.

What to do?

Maar hoe ga ik er dan toch voor zorgen dat ik zo fit mogelijk blijf? Zelf via fitness apps of challenges trainen (lekker goedkoop) zit er voor mij niet in. Dat doe ik dan 4 dagen enthousiast en roep ik naar Roderik dat ik het idioot vind dat hij niet met me meedoet (want het is zo makkelijk), maar na een halve week is het voor mij ook wel klaar. Toch maar wat dieper in de buidel tasten en onder begeleiding sporten? Een fitte en energieke zwangerschap is me eigenlijk wel veel waard. Om te beginnen is het misschien wel een goed idee om die zak bolognese chips wat minder vaak te pakken (sorry kindje)….

Anyone tips?

 

Geen reacties

Geef een reactie