Het (goede…) begin van onze roadtrip10 februari 2016

Vanuit het bruisende Melbourne zijn we in onze gehuurde SUV vertrokken naar Port Fairy, het begin van onze roadtrip. Onderweg bij vier lunchtentjes gestopt in een poging iets te eten, maar we konden nergens betalen. Geen cash op zak, geen ATM, Nederlandse pinpas wordt niet geaccepteerd en die creditcard? Tja, dat is wel een ‘grappig’ verhaal.

Blond gaat de kleur worden

Ondanks dat ik onze administratie prima op orde heb, ben ik toch behoorlijk dom blijkbaar. Zo dom dat ik hier binnenkort naar een kapper ga om een andere haarkleur uit te kiezen. Ik heb een paar jaar geleden de creditcard van Roderik doorgeknipt en weggegooid (met instemmen van de mister zelf overigens). Hij kan namelijk niet zo goed met financiën omgaan, ondanks dat hij bij een bank werkt. Net als de welbekende schoenmaker met versleten schoenen. Hij heeft het mom ‘Als het er is, mag je het uitgeven’ en ‘Wat is sparen?’. Ik heb wel een creditcard en deze gebruik ik alleen in uiterste noodgevallen (tickets boeken, schoenen kopen, als garantie bij hotelovernachtingen, waanzinnige kleding scoren, enz). Alles goed geregeld voor deze reis, komen we op Schiphol vraagt Roderik;

“Weet je eigenlijk wel de pincode van de cc?”

 

Niet te geloven

“……..Uhm…. (was het nou een 8,7,4 of 9 op het eind, denk ik ondertussen)…denk het wel?” Direct geprobeerd bij een drogist op Schiphol. Twee foute pogingen. Ohnee, toch? Are you kidding me?! IK? Dit is meer een actie voor iemand anders, niet voor mij. Ik heb altijd alles zo goed geregeld! Niet te geloven dit… Enfin, pincode opgevraagd en hopelijk krijgen we deze met een week toegestuurd….Dramatisch? Nee. Dom? Zeker weten!

We konden dus nergens lunchen en nu wil je Roderik niet leren kennen als hij honger heeft, dus het werd steeds gezelliger….Die grote auto leek steeds iets kleiner te worden.

De zee, de zee, ik zie de zee!!!

Na 3,5 uur toch een ATM gevonden en direct gestopt bij een leuk plaatsje iets voor Port Fairy; Warrnambool. Geluncht bij een strandtent en eindelijk de mooie zee van Australië gezien! Genoeg reden om even te proosten met een wijntje, biertje en een jus d’orange voor O. De vakantie is hierbij geopend! Ons vervolgens (letterlijk) lam geschrokken van de rekening bij die tent, maar dat leert ons ook weer. Australia is not that cheap….

Ik hoop maar dat die pincode snel doorkomt uit Nederland…

 

2 Reacties
 • Raoul
  Geplaatst op 17:47h, 10 februari Beantwoorden

  Gelukkig doet Roderik ook nix met betalen op zn werk ofzo 🙂
  Ik betaal de haarverf wel!

  • Janneke
   Geplaatst op 12:24h, 11 februari Beantwoorden

   Heel verstandig! Binnen ons gezin komt er nu wel, na mijn cc-verhaal, een vacature vrij voor het betaalgedeelte. Olivia?

Geef een reactie