Hallo sleur, we zijn weer thuis!29 april 2019

We zijn alweer bijna 3 weken terug. Zo snel als de tijd op reis ging, zo snel gaat het hier gewoon door. De meest gestelde vraag van de afgelopen weken is: ‘Hoe is het om weer thuis te zijn?’ En daar heb ik 1 antwoord op: HEERLIJK.

Sleur is welkom

De reis was prachtig en onbetaalbaar, maar het thuiskomen net zo. Na 12 weken iedere dag nieuwe indrukken opdoen, is het zo fijn om weer in een vertrouwde omgeving rond te lopen. Niks nieuws, niks is veranderd, hallo sleur, hier zijn we weer! Na bijna 90 dagen uit een koffer geleefd te hebben, ga je opeens de meest simpele zaken in een ander daglicht zien. Zo ben ik dus mijn vaste kledingkast heel erg gaan waarderen. Sjongejongejonge, wat ben jij een fijne kledingkast! Ik zeg het bijna hardop iedere ochtend.

Zelf koken, wat een luxe!

Ik geniet thuis nu extra van alles: de lente, de ruimte thuis, de korte afstanden, de rust van nergens heen hoeven. Normaal zo vanzelfsprekend, maar ik kan daar nu enorm blij van worden. Wist je dat er, na iedere dag uiteten gaan, een moment komt dat je niet kan wachten om zelf weer iets klaar te mogen maken? Na 6 weken Thailand (en dus geen eigen kookmogelijkheden), rolden Roderik en ik bijna vechtend de keuken in.

Next stop: Thuis

Juist door een tijd weg te zijn, ga je waarderen wat je thuis allemaal hebt. We hebben hier niet de heerlijkste douche of het beste matras of een zwembad in de tuin met iedere dag zon, maar man man man, we hebben zoveel andere dingen hier wel. Ik zou bijna de drie R-en die je voor een baby probeert aan te houden, willen gebruiken: Rust, Regelmaat en Reinheid. Blijkbaar kan een volwassene daar af en toe ook naar verlangen. Pure sleur, I love it!

 

Geef een reactie