Gillend terug naar loondienst?31 december 2018

Als je mij anderhalf jaar geleden had verteld dat ik zou gaan freelancen, dan had ik je zonder twijfel heel hard uitgelachen. Al die onzekerheid, stress, geen vast salaris, nadenken over pensioenmogelijkheden, wat een verschrikking! Wie kiest daar nou vrijwillig voor? Ik snapte daar werkelijk niks van. Ik zat lekker in loondienst, bij een leuk bedrijf met nog leukere collega’s, een vast salaris en geen onzekerheid. Héérlijk, die comfortzone.

Life happens outside your comfortzone

Maar toch…langzaamaan begon ik wat kritischer naar mijn leven te kijken. Was dit het? Helemaal niet à la het dertigersdilemma, maar meer van: ik wil nog zoveel doen in dit leven, hoe ga ik dat aanpakken en wanneer ga ik dat allemaal uitvoeren? Ik ben namelijk niet iemand die van alles gaat roepen of – nog erger – gaat klagen en er vervolgens niks aan doet. Nee, als ik iets wil dan worden er doelen gesteld en stappen gezet.

Van overspannen naar vrijheid

Daarnaast had ik ook wel wat wensen die niet helemaal toe te passen waren binnen mijn functie in loondienst zoals lang reizen of op veel verschillende plekken (in het buitenland?) werken. Na een gesprek met een nogal overenthousiaste vriend, ondernemer en algehele positieveling, begon ik toch anders naar dat freelancen te kijken. In plaats van de woorden stress, overspannen, geen opdrachten, geen geld, zag ik alleen nog maar de woorden vrijheid, reizen, ontwikkeling, groei en gave opdrachten voor me.

A freelancer is born

De knoop werd doorgehakt en inmiddels ben ik alweer drie maanden aan het freelancen. En wat blijkt? Het is 100x leuker dan ik me had voorgesteld. Ik bruis van de energie, werk voor de leukste bedrijven en ontmoet wekelijks inspirerende mensen. Het voelt haast niet meer als werken omdat ik alles zelf bepaal. Welke opdrachten neem ik wel of niet aan, wanneer ga ik daaraan werken, werk ik thuis of op een leuke flexplek? Wat een luxe!

Digital nomad in de dop

Dus gillend terug naar loondienst zie je mij voorlopig niet gaan. Ik blijf nog lekker even freestylen in dit wereldje van ondernemers. Ik vind het werken zelfs zo leuk dat ik ook tijdens mijn reis door Nieuw-Zeeland en Thailand een paar klussen wil gaan doen. Om voor eventjes dat ‘digital nomad-gevoel’ te ervaren. Dus heb je een leuke (dat is wel een vereiste voor deze reis) schrijfopdracht, laat het mij dan weten. Wellicht eindelijk eens nieuwe teksten voor op de website? Een maandelijkse blog of iets anders met lettertjes? Ik hoor het graag.

Geen reacties

Geef een reactie