Geniet ik wel genoeg?17 maart 2016

Een reis door Australië maak je niet zomaar. Het staat jarenlang op een wensenlijstje, je leest er af en toe wat over, maar dan komt er een vaste baan, een huis, een kind, je begint dan toch een beetje te twijfelen. Is deze wens nog wel haalbaar of pas als we met pensioen gaan? Hebben we het geld ervoor over of steken we dat liever in een verbouwing of een nieuwe auto?

We gaan gewoon

Maar de wens blijft en wordt steeds groter. Je praat erover, met vriendlief, familie, vrienden. Sommigen verklaren je voor gek, anderen willen ook wel, maar ja, al die tegens hè? Tot je op een dag besluit; we gaan gewoon. We willen dit, dus we gaan kijken hoe we deze reis voor elkaar krijgen.

En daar zijn we dan

En anderhalf jaar na dat besluit, zit je met je bleke kont aan de andere kant van de wereld. Te genieten van al het moois dat Australië je te bieden heeft; het klimaat, de prachtige natuur, de lieve bevolking. Van alle tijd die je nu samen door brengt.

Geniet ik genoeg?

Maar een paar dagen geleden, liggend in het helderste zeewater ever, met een schaterend kind naast me, werd ik opeens een beetje bang. Geniet ik wel voldoende? Over anderhalve week is dit avontuur alweer voorbij, heb ik dan genoeg genoten? Heb ik alle indrukken dan wel goed in me opgenomen?

Paniek

Met mijn warrige hoofd uitte ik dit probleem van wereldformaat aan Roderik; ik moet nog meer genieten, Australie moet in iedere vezel komen te zitten. GENIET IK WEL GENOEG?! Inmiddels paniekerig klinkend. Waarop Roderik heel nuchter antwoordde; “Schat, jij geniet nog van de bijzondere kleuren van een mier of een grote boom. Als iemand de kunst van genieten in optima forma bezit, dan ben jij dat wel.”

Waarop ik me toch weer wat geruster voelde.

Is toch ook heel bijzonder? Zo'n grote boom?

Is toch ook heel bijzonder? Zo’n grote boom?

1Reactie
 • Anke
  Geplaatst op 09:17h, 21 maart Beantwoorden

  Ah wat een lieverd toch die Ro. Soms heb je dat nodig even zo’n nuchtere nieboer opmerking.

  Lieverds nog even daar, in the moment blijven.

  En als jullie terugkomen is -als t goed is- de lente lekker begonnen.

  Liefs anke

Geef een reactie