Uurtje langer stappen! Ohnee, slapen…?25 oktober 2015

Een uurtje langer stappen! Ohnee, slapen. Ohnee, ik heb een kind. Wat was het vroeger fantastisch als je in de kroeg stond en de klok moest een uur terug. Heerlijk, nog een heel uur extra dansen, drinken en flirten. Dat moesten ze ieder weekend doen! Hoe anders is mijn leven nu, haha.

Slapen kan je inhalen

Stappen? Wat is dat ook alweer? Ik wil alleen maar slapen als ik daar de tijd voor krijg. Hoe gezellig het me ook allemaal lijkt, slapen staat inmiddels ver boven stappen op de prioriteitenlijst. “Slapen kan je inhalen, gezelligheid niet”. Ik weet niet wie deze zin ooit bedacht heeft, maar die had zeker nog geen kinderen. Slaap inhalen? Kon het maar! Of een buffertje slaap aanleggen, lijkt me ook een heerlijk idee.

Wilde plannen

Maar toch, als ik weer eens in een kroeg sta (gebeurt heeeeeeeel sporadisch, je zou kunnen spreken van bijna nooit), denk ik iedere keer weer; Goh, dit zou ik vaker moeten doen. Dan maak ik die nacht nog allemaal wilde plannen (minimaal 1 keer in de maand! Jaja, heel wild dus), maar de volgende ochtend denk ik alleen maar; Moehoe! Ik wil slapen!

Verschil wel/geen kinderen

Want dat is dus wel een heel groot verschil met mensen die nog geen kinderen hebben; ik kan mijn slaap niet meer inhalen de volgende dag. Waar iemand anders tot 11.00 uur in bed blijft liggen of nog langer, sta ik 7.00 uur weer naast mijn bed. 9.00 uur als vriendlief de ‘ochtendshift’ voor zijn rekening neemt. En verwacht mini-me dat we iets leuks gaan doen. Het is niet dat ik dan de hele dag lamlendig op de bank kan blijven hangen voor de televisie en af en toe nog kan wegdommelen in een soort van comateuze toestand. Nee, ik moet up and running zijn.

De morgenstond heeft…

Dus de klok moest een uur terug vannacht. Niks een uur langer stappen. Niet een uur langer blijven liggen. Nee, ik stond gewoon heerlijk 7.00 uur oude tijd, 6.00 uur nieuwe tijd naast het bedje van dochterlief. Die me vol verwachting met een grote glimlach aankeek, want wat gaan we vandaag voor leuks doen? En dat is me dan toch wel meer waard dan dat uurtje extra stappen of dat extra glaasje drank…. Ze zeggen niet voor niets; De morgenstond heeft goud in den mond…

Geen reacties

Geef een reactie