Die comfortzone? Daar stap ik dus mooi uit..12 augustus 2018

Je droom volgen, positief denken en er gewoon voor gaan. Soms makkelijker gezegd dan gedaan. En toch ga ik dat precies doen. Per 1 oktober ga ik als freelancer beginnen! Teksten schrijven, blogs bedenken waar mensen om moeten grinniken, interviews houden, (bedrijfs-) filmscripts bedenken en regisseren, fotoshoots begeleiden en verder gewoon héél veel schrijven. Voor websites, brochures, magazines, bedrijfspromotie, enz. En, what the hell, misschien komt dat (kinder-) boek ook nog weleens.

Door te gaan freelancen is ook mijn grootste droom (van dit moment) haalbaar geworden. Nog eens een paar maanden reizen met de drie leukste personen van de wereld. Van half januari tot en met half april gaan wij op reis.  En man, man, man, wat kijk ik daar naar uit! Het plan is bedacht, gepland, herdacht, bijgeschaafd en sinds vorige week ook daadwerkelijk geboekt.

Alle tijd hebben, geen stress, niks moeten, elkaar weer zien (maar dan écht zien), oprechte aandacht hebben voor elkaar en genieten van het samenzijn, want dat is het allerbelangrijkste in dit leven. Geen geld, status of de grootte van je huis of auto komt daar ook maar een beetje in de buurt. Tijd is kostbaar, dus die moet je op de best mogelijke manier invullen. Op de manier waar je echt happy van wordt. Voor mij is dat door zoveel mogelijk tijd door te brengen met mijn gezin en dan het liefst op de mooiste plekken van deze wereld. En dat gaan we dus doen ook.

Je zal mij later als 80-jarig vrouwtje niet horen zeggen; had ik maar dit gedaan of had ik maar dat gedaan. Ik heb een waslijst aan dingen die ik wil doen dit leven en ik werk ze één voor één af. Je hebt maar één leven, dus zorg ervoor dat één leven ook genoeg is om dat te doen wat je wil doen.

Tuurlijk is het allemaal heel spannend, er valt veel zekerheid weg, maar af en toe moet je uit die comfortzone stappen. Ik geloof heel erg dat als je positief in het leven staat, het leven je meer toelacht. En lukt het allemaal niet? Nou en! Dan heb ik het in ieder geval geprobeerd. Niks verloren, alles gewonnen. Kan ik later in ieder geval niet zeggen; Had ik maar….

 

1Reactie
  • Anke
    Geplaatst op 08:16h, 13 augustus Beantwoorden

    Ha Jan! Wat weer leuk geschreven. En ja dat freelancen is spannend. Mooie stap, spannend. 1 oktober is al heel snel!! Gaat goed komen!

Geef een reactie