Quote over het reizen en dromen najagen

De reisadviseur, onze redder in nood22 augustus 2015

Plan ik normaal gesproken graag zelf een reis, zag ik voor onze grote reis in februari en maart door de bomen het bos niet meer. Was het plan eerst 2 maanden Australië, werd het toen een combi Australië en Nieuw-Zeeland, stapten we daarna volledig over naar Nieuw-Zeeland, veranderde het plan vanwege twijfels toch naar een combi van Nieuw-Zeeland en Azië en toch voelde er iets niet goed. Tijd voor de reisadviseur!

Geef ons die kriebel!

In ons drukke leven kwam deze man als geroepen. Een afspraak plannen in de avond was geen probleem, hij kwam graag bij ons langs. Hij kwam ons wel even helpen met onze reis door Nieuw-Zeeland, met eventueel een combi richting Azië. Samen wassen we dit varkentje wel even. Na dit gesprek zouden we vast vol reiskriebels (ieder spoor daarvan ontbreekt op dit moment vanwege alle keuzes en twijfels) toeleven naar onze Nieuw-Zeeland reis.

Binnen 5 minuten had onze ‘redder in nood’ een kop koffie op en focusten we ons alleen nog maar op Australië. Hoe kwam dit? Door de volgende opmerkingen/vragen;

  • In februari/maart is het in Nieuw-Zeeland gemiddeld tussen de 15 en 19 graden;
  • Lekker ’s avonds buiten voor de camper zitten, zit er dus niet in vanwege de kou. Het kan zelfs vriezen ’s nachts;
  • Echte stranden om een dagje op te relaxen zijn er weinig, slechts een aantal op het Noordereiland, maar daar breng je over het algemeen 1/3 van de reis door, de rest is Zuidereiland;
  • Jullie houden veel van wandelen en natuur?

 

Je gevoel volgen

Waarom we toch ooit zijn overgestapt van Australië (oorspronkelijke plan) naar Nieuw-Zeeland? Vooral door de ervaringen van anderen. Maar het voelde niet meer als onze reis. Wij willen WEL avonden lang voor de camper kunnen zitten om een boekje te lezen. Lekker een paar dagen op een strand niks doen. Steden bezoeken. In korte broeken wandelingen maken. WARMTE! Bergen zien, maar ook vlaktes en tropische wouden. Kangoeroes en koala’s knuffelen! Maar hebben we niet veel te weinig tijd om zoveel te zien in Australië?

Tijd zat joh!

Onze reisadviseur heeft ons gegarandeerd dat 2 maanden lang genoeg is om veel van Australië te zien, zonder te haasten en zonder een al te strak plan. Willen we ergens een aantal nachten langer blijven? Dan kan dat prima. Sommige toeristen reizen in 1 maand heel Australië door en wij hebben 2 maanden de tijd en willen alleen de oostkust doen. Dat gaat lukken.

Daar is de kriebel eindelijk

Tijdens het gesprek voelde ik steeds meer de bekende reiskriebels groeien. Dit wordt helemaal onze reis. Wat een verademing en opluchting. Hulde aan de reisadviseur die goed luistert naar onze wensen en twijfels. Wij gaan naar Australië en dat blijft het plan. Dit voelt goed en zo gaan we het doen!

Australië, here we come!

Plan je ook een grote reis en kan je wel wat hulp gebruiken? Onze reisadviseur komt van Tenzing Travel (voorheen Kuoni).

 

Geen reacties

Geef een reactie