Best prijzig, zo’n grote reis06 januari 2016

Het klonk 1,5 jaar geleden zo mooi; in februari en maart 2016 een lange reis maken naar Australië. Genoeg tijd om flink wat geld iedere maand aan de kant te zetten en dan ging het makkelijk lukken. Nu, 1 maand voor aanvang van de grote reis, denk ik; Ok….we hadden iets strenger hier en daar moeten zijn.

Een slinkend dagbudget

Ons dagbudget in Australië is een stuk lager dan ik voor ogen had. Waar is dit mis gegaan? Ik ben zo’n financieel wonder, heb alle zaakjes goed op orde, we hebben geen leningen (op hypotheek na), heb (nu had) een goede buffer voor eventuele kapotte machines en auto’s, maarrrrrr het dagbudget heb ik toch niet zo lekker in de smiezen gehouden.

Big spender

Waren die etentjes van het afgelopen jaar echt nodig? Die nieuwe kleding? Die borrels in dat leuke nieuwe tentje? Dat net iets te dure kadootje voor die lieve vriendin? Was het echt nodig? Nee, maar toch ook weer wel. Al deze punten maken het leven wel een stuk leuker.

Money, money, money

Zo’n grote reis maken is prachtig, waanzinnig en heel gaaf. Toch zal ik er voor een volgende keer niet meer voor laten. Ik zal wel eerder beginnen met sparen. Ik had graag een ruimer dagbudget gehad, want nu ben ik tijdens de reis ook nog aan het budgetteren en de financiën scherp in de gaten aan het houden. En nu schijnt Australië al niet bepaald de goedkoopste bestemming te zijn….

Denken in oplossingen

Alle hotelovernachtingen en de camper liggen al vast, dus we moeten besparen op andere zaken. Eten bij leuke low-budget tentjes…..met zelf meegebrachte wijn. Af en toe een kangoeroe aanrijden voor op de BBQ, langs deuren gaan voor een heitje-karweitje (altijd fijn die handige man van mij….ahum), vol gas zonder te betalen wegrijden bij tankstations en ik ben op nog meer van dit soort ideetjes aan het broeden. Verwacht een soort Bonnie & Clyde reis 😉

I’ve got life!

Zoals Nina Simone al in haar nummer zingt; Ain’t got no money, but I’ve got life! I’ve got my freedooooooooom! Ook zonder ruim budget gaat het een fantastische reis worden. We zijn gezond, ik ga met de liefste vriend en de leukste dochter twee hele maanden weg. GENIETEN in hoofdletters.

 

4 Reacties
 • Annet
  Geplaatst op 19:50h, 12 januari Beantwoorden

  En anders kan je altijd nog appels gaan plukken 😉
  Blijft echt super gaaf dat jullie dit gaan doen!! Xx

 • Roderik
  Geplaatst op 10:51h, 13 januari Beantwoorden

  Ik heb een korte opmerking over de zin ‘(altijd fijn die handige man van mij….ahum)’.
  Welke man bedoel je dan eigenlijk? 🙂

 • Judith Röttjers
  Geplaatst op 21:34h, 15 januari Beantwoorden

  Goed idee van die kangaroe, hoe ga je hem omleggen ?

  • Janneke
   Geplaatst op 22:00h, 19 januari Beantwoorden

   Heb je tips Judith? ; )

Geef een reactie