Australië vs. Nieuw-Zeeland10 juli 2015

Op mijn bucketlist staat al jaren het maken van een camperreis door Australië. Het leek me altijd een ‘Ooit’ ‘In de toekomst’ of ‘Als we met pensioen zijn’, maar nu ik toestemming heb gekregen van mijn werkgever om 2 maanden vrij te nemen (halleluja!) begin volgend jaar, wordt mijn droom op de korte termijn werkelijkheid! Vriendlief, mini-me en ik reizen in februari af Down Under.

Australië en/of Nieuw-Zeeland?

Nu ik mij aan het inlezen ben wat de hoogtepunten zijn, de to-do’s en de don’t do’s, kom ik steeds vaker het dilemma van andere reizigers tegen; Ga ik naar Australië of Nieuw-Zeeland? Of allebei? Ook in mijn omgeving krijg ik van mensen advies over beide landen, waarbij mensen die het genot hebben gehad om allebei te zien, allemaal Nieuw-Zeeland aanraden om naar toe te gaan.

Haastend Down Under door?

Mijn droom, nummer 1 bucketlist item, ‘Camperreis Australië’ begint een beetje te wankelen. Als we al zo ver zijn afgereisd, kunnen we dan niet beter allebei de landen bezoeken? En als we beide landen willen zien, wordt het dan geen haasten? Ga ik dan niet met een behoorlijk gejaagd gevoel heen omdat ik beide landen per se in 1 vakantie moet ‘proppen’? Of moet ik me in plaats van op Australië, meer op Nieuw Zeeland gaan focussen, zoals de meeste raadgevers adviseren? Maar ja, en Australië dan?

Mini-me nu nog gratis

Hoe groot is de kans dat ik nog een keer zo’n reis ga maken? Mini-me kan nu nog praktisch gratis met ons mee, maar zodra je voor een kind ook de volledige prijs moet betalen (en wellicht voor de gehele uitbreiding die ik voor ogen heb), dan moet je wel heel lang sparen voordat je een keer alleen al de vliegreizen kunt betalen. Toch maar allebei de landen dan?

Hoogtepunten combineren?

Ik weet dat dit een compleet luxe probleem is, maar het houd mij wel bezig. Veel reisorganisatie bieden kant-en-klare rondreizen aan, waarbij het lijkt alsof beide landen prima te combineren zijn. Maar ik wil uiteraard ook lekker kunnen relaxen en niet iedere dag aan een programma vastzitten. We hebben mini-me met ons mee, dus de 3 R-en (Rust, Regelmaat en Reinheid), wil ik wel zoveel mogelijk aanhouden.

Professionele hulp inschakelen

Zijn hier wellicht praatgroepen voor? Of zal ik gewoon proberen om 3 maanden vrij te krijgen? Dan is de keuze een stuk makkelijker gemaakt. Uiteraard weet ik het antwoord hier al op. Ik mag al ontzettend blij zijn met deze 2 maanden die ik heb gekregen, don’t push it. Ik ga hulp zoeken, professionele hulp. Ik ga naar reisspecialisten die bijna dagelijks te maken hebben met het samenstellen van dit soort mooie reizen. Ik laat me aan alle kanten adviseren en dan maak ik een weloverwogen besluit.

Australië en/of Nieuw-Zeeland, ik ben benieuwd wat het gaat worden!

 

Geen reacties

Geef een reactie